Liste čekanja

Osječanka za zubne navlake preko HZZO-a mora čekati 3 godine?!

zubar
Arhiv VL-a
27.08.2013.
u 17:14

HZZO mjesečno po ordinaciji financira protetiku tek sa 30 posto budžeta, što znači da ordinacija može napraviti nekoliko proteza mjesečno i već je popunila budžet.

Želi li izradu donjih navlaka na zubima preko HZZO-a Osječanka Marija, kako joj je rekla njezina doktorica dentalne medicine, morat će čekati čak tri godine.

Da je na listama čekanja u Osijeku tolika gužva, potvrdili su za Glas Slavonije u Hrvatskoj dentalnoj komori gdje napominju da se situacija razlikuje od ordinacije do ordinacije. Razlog tolikim listama čekanja je ograničeno financiranje od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako je objasnio dr. Miroslav Sikora za Glas Slavonije, HZZO mjesečno po ordinaciji financira protetiku tek sa 30 posto budžeta, što znači da ordinacija može napraviti nekoliko proteza mjesečno i već je popunila budžet. Takvu situaciju potvrđuje i specijalistica protetike, dr. Jasenka Madjar. "Osobno bih mogla napraviti i deset proteza mjesečno, ali mi ih HZZO ne bi platio, a ja sam tehničaru dužna njegovu uslugu platiti u roku od pet dana", ističe dr. Madjar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije