Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANAC PROSTITUCIJE

Osječka afera namještaljka?

Autori: Ivanka Toma, Suzana Lepan Štefančić
14.06.2009.
u 19:17

Glavni ravnatelj policije Vladimir Faber demantira tvrdnje da je inspektor osječke policije prisilno povučen s istrage o prostituciji štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku.

– Ne postoji policajac koji bi bio povučen s bilo kojeg slučaja, pa tako ni sa slučaja u vezi s prijavom o maloljetničkoj prostituciji. Ti su izvidi pri samome kraju, a kompletan završetak očekujem za 24 sata – izjavio nam je  Faber ne želeći iznositi pojedinosti o velikoj osječkoj aferi, već samo najavljujući njezin skori epilog.

Djevojke podvodili bivši policajac i roditelj jedne od štićenica doma

Dossier: Tko je tko u navodnoj aferi podvođenja štićenica

I prije lažno prijavljivao
Prema neslužbenim izvorima, lanac maloljetničke prostitucije u Osijeku navodno uopće ne postoji ili barem ne u obliku u kojemu su to u pismu navele neke štićenice Doma. Navodno je dosadašnja istraga pokazala da je u pozadini otac jednog djeteta koje je smješteno u Domu i njegova namjera da se lansiranjem afere osveti majci djeteta. Ispada da je taj čovjek i prije dolazio u policiju sa sličnim prijavama, ali se one nisu pokazale točnima.

Djevojke su, naime, u pismu tvrdile da su pružale seksualne usluge lokalnim političarima, rukovoditelju iz državne tvrtke i drugim viđenijim Osječanima, a iz istrage se može čuti da je 90 posto tih tvrdnji izmišljeno, a da su djevojke intimne s mladićima koje su same izabrale.

Neslužbeno se u policiji govori da nije utemeljena ni priča bivše supruge “prozvanog” političara da joj je prijetio i bio nasilnik, odnosno da su provjere pokazale kako su posrijedi pakosti koje se vuku još iz procesa raspada braka i rastave.

Montaža bivše supruge?
– Nisam sudjelovao u navodnom organiziranom lancu prostitucije s maloljetnicama, nisam nikada ni čuo za takvo što! Sve je to montaža moje bivše supruge i jednog psihički bolesnog čovjeka – ustvrdio nam je osječki političar kojega u svom pismu jedna maloljetna štićenica osječkog Doma za odgoj djece i mladeži navodi kao “korisnika” seksualnih usluga njezinih vršnjakinja iz te ustanove. Bivša supruga i taj muškarac (na njega je pismo i naslovljeno, nap. a.) upoznali su se, tvrdi on, kod gatare, a potom “osmislili plan kako da se osvete bivšim supruzima”.

– Taj je čovjek pred mojim znancima izvlačio pištolj i govorio da će me njime ubiti, DORH je zbog toga nedavno podigao optužni prijedlog. Najžalosnije je to što toga čovjeka uopće ne poznajem – ističe on. Imena navodnih klijenata i svodnika iz pisama, dodaje, mogu se podijeliti u dvije grupe. U jednoj su osobe bliske njemu, a u drugoj su prijatelji bivše supruge spomenutog muškarca.

Drugi ugledni političar koji je spomenut u pismu, bivši visoki dužnosnik jednog ministarstva, u sve je upleten, kaže naš sugovornik, samo zato što je blizak s njim.

No, budući da su ta dvojica političara stranački kolege, u Osijeku se već pojavila priča kako je moguće da je riječ i o unutarstranačkim obračunima. Kako doznajemo iz krugova bliskih njima, prozvani političari ni tu mogućnost ne isključuju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije