Propusti policije?

Otete djevojke puzale su dvorištem s vodilicama za pse oko vrata!

otmica SAD, Amanada Berry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.05.2013.
u 08:43

Susjedi su, navodno, više puta policiji prijavljivali neobične događaje u Castrovoj kući, ali policajci nikad na njih nisu odgovorili niti su ikad ušli u kuću kada bi se i pojavili.

Susjedi Ariela Castra, muškarca koji je optužen da je oteo tri djevojke koje su se iz zatočeništva spasile nakon deset godina, tvrde da su vidjeli tri mlade djevojke kako pužu u dvorištu njegove kuće s vodilicama za pse oko vrata dok su ih trojica muškaraca čuvala, no policija nikada nije reagirala na njihove pozive, piše Daily Mail.

Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight otete su u Clevelandu između 2002. i 2004. godine. Ariel Castro (52) i njegova braća uhićeni su zbog sumnje da su ih oteli. Susjedi su, navodno, više puta policiji prijavljivali neobične događaje u Castrovoj kući, ali policajci nikad na njih nisu odgovorili niti su ikad ušli u kuću kada bi se i pojavili.

Policija nije vjerovala susjedima

Israel Lugo, koji živi dvije kuće od Castra, u studenom 2011. godine, čuo je lupanje po vratima kuće koja ima plastične vreće na vratima. Tada su policajci došli do kuće, ali su otišli kada nitko nije otvorio. – Prošli su sa strane kuće i otišli – kazao je Lugo za USAToday.

Susjeda Nina Samoylicz prijavila je da je prije dvije godine vidjela tri gole žene u dvorištu, no policija je nije shvatila ozbiljno kada je prijavila incident. – Prvo smo to smatrali zabavnim, ali nam je potom bilo čudno te smo pozvali policiju – kazala je CNN-u te dodala kako je policija mislila da se šale i nisu im vjerovali. Ubrzo kasnije Castro je prekrio dvorište pa nitko nije mogao vidjeti unutra.

Policija Clevelanda izvijestila je da nikad nisu pozvani u taj dom. Treći poziv stigao je od žene koja je živjela u obližnjoj zgradi. Žena, koja nije željela da joj se objavi ime, rekla je da je zvala policiju kad su vidjeli tri mlade žene kako pužu po dvorištu s vodilicama za pse oko vrata. Žena je kazala da su čekali dva sata, no policija se nije pojavila.

Došli Castru 2004. godine

Lugo je kazala da je prošle nedjelje vidjela Ariela Castra u obližnjem parku s djevojčicom za koju se pretpostavlja je da kći Amande Berry. Kada ga je Lugo pitala čija je to kćer, Castro joj je odgovorio da je to kćer njegove djevojke.

Majka Nine Samoylicz Elsie Clinton kazala je da je jednom vidjela djevojčicu kako gleda kroz prozor na tavanu. Policajci su u sklopu istrage Službe za djecu posjetili Castrov dom 2004. godine. Pokucali su na vrata iza kojih su tri djevojke, 26-godišnja Amanda Berry, 23-godišnja Gina DeJesus i 32-godišnja Michelle Knight, bile zatočene deset godina, no otišli su kada nitko nije odgovorio. Reagirali su na prijavu da je Ariel Castro, dok je bio vozač školskog autobusa, nemarno ostavio dječaka na stajalištu. No, prekinuli su istragu i nikada nisu podnijeli nikakvu prijavu protiv njega.

Tri djevojke u ponedjeljak navečer uspjele su pobjeći iz kuće u kojoj su, pretpostavlja se, bile zatočene 10 godina. U američkoj javnosti postavljaju se pitanja kako to da policija i federalne službe nisu uspjele pronaći djevojke u kući udaljenoj samo pet kilometara od mjesta na kojem su sve tri nestale. Ariel Castro u toj je kući živio od 1992. godine. Njegova dva brata, 54-godišnji Pedro i 50-godišnji O'Neal, nisu živjeli u istoj kući, ali su uhićeni zbog povezanosti s tri otmice.

>>Otete djevojke u kući braće Castro rodile najmanje petero djece?

>>Jedna od zatočenih djevojaka rodila je kćer začetu s otmičarom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije