nema opasnosti

Otkrili uzrok kvara, NE Krško neće raditi tjedan dana

krsko
Željko Lukunić/Pixsell
26.02.2013.
u 10:46

Podsjetimo, rad nuklearke automatski je zaustavljen u ponedjeljak zbog smetnje u radu izolacijskog ventila na glavnom parovodu u sekundarnom dijelu elektrane

Ustanovljeno je da je prekid rada u NE Krško prouzročilo mehaničko oštećenje izolacijskog ventila glavne pare u sekundarnom dijelu elektrane, a prema predviđanjima elektrana neće raditi tjedan dana, priopćili su iz nuklearke.

– Otklanjanje kvara traži rashlađivanje elektrane i uspostavu uvjeta za korektivne akcije na ventilu – navode u priopćenju.

Podsjetimo, rad Nuklearne elektrane Krško automatski je zaustavljen u ponedjeljak je u 11.36 sati zbog smetnje u radu izolacijskog ventila na glavnom parovodu u sekundarnom dijelu elektrane. Iz nuklearke su ponovno naglasili su tijekom prekida svi sustavi radili pravilno te da utjecaja na okoliš ili drugih negativnih utjecaja nije bilo.

Komentara 6

ZB
zbuniceva
11:16 26.02.2013.

Predobro Krško i radi svih ovih godina. Da je NE autobus ili nekaj slično koji je radio 24 sata 365 dana s kratkim prekidima 30+ godina siguran sam da bi bio u starom željezu. Neke manje hrabre države kao naprimjerer Njemačka i Japan će uskoro ugasiti i mlađe manje izraubane / rizične reaktore zbog Fukušima / Richter poučka. Naša i slovenska politička elita se okladila na to da se u dobrom starom izraubanom Krškom neće u slijedećih 30tak godina dogoditi veliki potresi iako su bili neki poprilično jaki u blizini, recimo Italiji zadnjih godina. Ako se naša oklada pokaže loša HR Sabor će slijedećih par stotina godina zasjedati u Dubrovniku a zagrebačke nekretnine vrijediti pola pajceka po kući/stanu.

LI
liliZG
11:38 26.02.2013.

netko od slovenaca mehanički odvrnuo maticu na ispušnom ventilu, ....počinju pregovori oko isporuke struje hrvaškoj.........

ET
etotak
11:31 26.02.2013.

Bilo bi zbilja humano da nas (a)zurno obavijestite ako bi zastekala brava na zahodskim vratima u nuklearki. Bez obzira na sve hrvatsko-slovenske prijepore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije