PROMO

Otočna lovišta - turistički potencijal?

Trag prirode
VL
PR
Autor
PR članak
19.07.2013.
u 14:10

Novi broj priloga za lov, ribolov i uživanje u prirodi

Hrvatsko priobalje i otoci - biseri prirodnih ljepota i očuvane prirode ovog dijela Europe - pogodno su stanište brojnim vrstama ptica te sitnih i krupnih sisavaca od kojih su neke uvrštene na popis divljači i kojima se u skladu s lovnogospodarskim osnovama gospodari. Lovno gospodarenje kroz prodaju odstrjela i mesa divljači (divljačine) važna su gospodarsko-turistička grana, posebice u jesenskim i zimskim mjesecima kada broj turista znatno opada.

Svojim klimatskim, vegatacijskim i reljefnim značajkama otoci su izvanredno stanište prije svega za muflona (Ovis ammon), pa se on već godinama uzgaja na nekim otocima Sjevernog i Srednjeg Jadrana (Brijuni, Rab, Dugi otok, Oštrica). Uz muflona, na pojedinim otocima gospodari se i srnom (Capreolus capreolus), jelenom lopatarom (Dama dama), divljom svinjom (Sus scrofa) i jelenom axisom (Axis axis)...Više pročitajte u novom, 4. broju Traga prirode, koji izlazi u nedjelju 22. srpnja!

Saznajte i gdje psa voditi na kupanje dok ste na godišnjem odmoru, kako smo se proveli u planinarenju na Odisejevu otoku, Mljetu, te bez čega ne može strastveni lovac i rocker Damir Krajačić - Kraya... 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?