Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Logističko-distributivni centar

Otvoreno najveće skladište u Hrvatskoj, investicija vrijedna 120 milijuna eura

Lidl
Foto: Lidl
1/7
25.04.2024.
u 14:27

Lidl u Križu otvorio svoj treći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj

Nakon Jastrebarskog i Perušića, Lidl je na istoku Zagrebačke županije u Križu otvorio svoj treći, najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj. Vrijednost ove investicije iznosi 120 milijuna eura, a skladište u Križu zapošljava 150 ljudi.

Logističko-distributivni centar u Križu simbolično je otvorio predsjednik Uprave Boris Lozić, u društvu načelnika općine Križ Marka Magdića. Za predstavnike medija i uzvanike organizirana je vođena tura skladištem koje se prostire na 167.000 m2. Najveći i najviši logističko-distributivni centar u Hrvatskoj visine je 23 metra te kapaciteta 39 tisuća paleta.

Foto: Lidl

Vrijednost investicije logističko-distributivnog centra u Križu je 120 milijuna eura, što predstavlja najveću investiciju Lidla od dolaska na hrvatsko tržište. Treće Lidlovo skladište u Hrvatskoj izgrađeno u nešto više od 2 godine, izuzetno je energetski učinkovito i slijedi našu politiku održivosti na svim razinama. Naš cilj je rast i širenje poslovanja, a ovo skladište je još jedan korak u tom smjeru. Ispred nas su brojni projekti koji će doprinijeti našem daljnjem, održivom razvoju. Hvala svim našim zaposlenicima diljem Hrvatske koji su predanim trudom i radom tijekom ovih 18 godina poslovanja doprinijeli uspjehu Lidla u Hrvatskoj.“ – istaknuo je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska.

Foto: Lidl

Površina samog skladišta iznosi 64.000 m2, a opremljeno je najmodernijom tehnološkom opremom kao što su automatika za upravljanje temperaturom i rasvjetom u skladištu. Također, objekt je dodatno osiguran od poplava koje su karakteristične za ovo geografsko područje – nalazi se na parceli uzdignutoj za 2,5 metra u odnosu na okolinu. Na krovu objekta nalazi se fotonaponski sustav kapaciteta 0.5 MW, a kao izvor topline u cijelom se objektu koristi otpadna toplina iz rashladnog sustava te se tako postiže maksimalna energetska učinkovitost. Skladište je opremljeno s više od 130 električnih viličara, ima 302 parkirnih mjesta za osobne automobile, 78 mjesta za parkiranje kamiona te 2 punionice za električna vozila. Vozači se na ulazu u skladište prijavljuju putem digitalnog terminala, a broj ulaznih i izlaznih rampi u skladištu iznosi 134. Dok čekaju na istovar, vozačima su osigurani sjajni uvjeti - dnevni boravak s televizorom, sanitarni čvorovi s tuševima, prostorije za pranje odjeće.

Foto: Lidl

Ova je investicija od izuzetne važnosti i za razvoj gospodarstva Općine Križ te za lokalnu zajednicu jer je zaposleno više od 150 ljudi. Kako je tradicija da Lidl otvorenja svojih trgovina i skladišta poprati donacijom, ovom prigodom, Lidl je donirao ukupno 15 tisuća eura lokalnoj zajednici – po 5 tisuća eura za Osnovnu školu Milke Trnine Križ, Vatrogasnu zajednicu Općine Križ te Dječji vrtić Križić-kružić Križ.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije