Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM & VRT

Ovaj čarobni vrt oaza je mira – pogledajte kako izgleda!

'kocbek1_nnn_vrt_190813'
Foto: ''
1/4
25.08.2013.
u 12:04

Da bi sve izgledalo kao u vrtu Darija Kocbeka iz Turčina, treba najprije shvatiti kako Japanci razmišljaju

Već desetak godina Dario Kocbek iz Turčina ima samo jedan hobi koji mu pomaže riješiti sve njegove probleme.

– Ovako se borim protiv svega, uređujem svoj vrt i kosim ambroziju u gradu. To mi pomaže da od sebe maknem sve stresove – kaže naš čitatelj. Iako je po zanimanju ugostitelj, sve što je napravio u vrtu sam je osmislio, izradio i zasadio.

– Dio ispred kuće nazvao sam renesansni vrt i u njemu su topiariji. A iza kuće je moj japanski vrt – opisuje nam D. Kocbek.

Supruga kosi travu

Da bi sve izgledalo kao u njegovu vrtu, kaže, treba najprije shvatiti kako Japanci razmišljaju.

– U mom vrtu sve je jako jednostavno i baš ga zato nije bilo lako napraviti. Uložio sam puno ljubavi i volje, a najvažnije je strpljenje. Trebalo je dočekati da sve izgleda onako kako sam želio – kaže nam čitatelj.

Na 120 četvornih metara vrta iza kuće zasađeno je puno biljaka, no kad hodate kroz vrt, kaže, neće vam nijedna zasmetati.

– Tu je osam javora različitih boja i veličina te 12 rododendrona. Uz njih su i čempresi i buksusi, trajnice, a u sve su uklopljena i jezerca u kojima stalno teče voda. Čuje se žubor i osjeća mir – opisuje nam što je sve zasadio. Sam je birao i kombinirao biljke, sam ih održava i šiša. A kako supruga voli kositi travu, njoj prepušta to zadovoljstvo.

– I dok u kući trebam majstora za puno toga, u vrtu mi nitko ne treba – ističe čitatelj dodajući da je bavljenje vrtom najbolja terapija za sve njegove boljke.

Nagrada u Koprivnicu

I dok u našu redakciju i dalje stižu fotografije vaših vrtova, uskoro ćemo vam pokazati što se to čarobno krije u vrtu naše čitateljice Višnje Prosenjak iz Koprivnice. Ona je prema odluci našeg žirija dobitnica nagrade, Stihlove električne kose FSE 41, koju dodjeljuje Unikomerc uvoz, generalni zastupnik Stihla i Vikinga za Hrvatsku.

Kriju li se i u vašem vrtu čarobni detalji, neka biljka ili čarobni zdenac, još se stignete javiti na naš nagradni natječaj. Poslikajte svoj vrt, opišite i pošaljite na adresu domivrt@vecernji.net ili Večernji list. Oreškovićeva 6H/1, Zagreb. Pobjednik mjeseca kolovoza osvaja i vrijednu nagradu – električnu kosilicu Viking ME 340.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije