barack, odlazi

Ovo je naslovnica koja je šokirala Amerikance

obama
20.08.2012.
u 23:28

The Times bi zahtijevao korekciju da mu se tako nešto dogodi. Hoće li i Newsweek? – napisao je Krugman.

Časopis Newsweek šokirao je Amerikance svojom najnovijom naslovnicom. Kolumnist časopisa i povjesničar Niall Ferguson u nedjelju je objavio tekst pod naslovom "Barack, odlazi: Zašto trebamo novog predsjednika''.

Ekonomist Paul Krugman ne slaže se s brojnim Fergusonovim tvrdnjama te navodi kako mu je tekst pun pogrešaka. U reakciji na sporni članak Krugman se uhvatio Fergusonove tvrdnje da će provizije za Obaminu zdravstvenu reformu koštati 1,2 milijuna dolara u idućih deset godina, te tvrdi da je Ferguson čitatelje namjerno doveo u zabludu stvarajući dojam da je Kongresov ured za proračun zapravo odbio Obamin zahtjev da reforma zdravstva bude neutralna po pitanju deficita, a zapravo je suprotno.

Ističe da je Ferguson pogrešno interpretirao činjenice.

– The Times bi zahtijevao korekciju da mu se tako nešto dogodi. Hoće li i Newsweek? – napisao je Krugman.

Ključne riječi

Komentara 18

BL
blackstena
07:34 21.08.2012.

naslovnica koja je sokirala amerikance....300 000 tisuca hrvata bez posla sa tendencijom porasta nezaposlenosti...eto to je vjest ze naslovnicu a ne obama...da ve mam prestane delati i on i njegovi praunucad su osigurana a nasi ljudi broje sitne lipe za kupiti kruh i najosnovnije potrepstine...pocistiti pred svojim pragom pa onda pred tudjim...Bog i Hrvati.

AN
andro
07:34 21.08.2012.

Jako los prijevod... 1.2 milijuna dolara? Pa Amerika potrosi vise za cackalice, i to dnevno. Treba pisati 1.2 bilijuna dolara (1200 milijardi dolara), ili kako ameri kazu "trillion dollars"). Zar je tako tesko nauciti elementarni engleski jezik kao npr. brojeve?

MI
Milann
07:19 21.08.2012.

Totalno neprofesionalan, diletantski tekst. Nema uopće sadržaja Fergusonovog članka na koji se poziva, nego se odmah skače na nekakvu "reakciju"? Kako da čitatelj razumije reakciju, ako ne zna sadržaj prvotnog članka? Kod nas očito svatko može biti "novinar"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije