Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija – kultna definicija ludosti
Povratak na članak

Ovo što vidimo danas je hiperprodukcija te izrabljivanje radnika koje opisuje Marx

Iako aktualni ekonomski sustav očigledno nije po mjeri čovjeka, danas izostaje ono što je obilježilo povijesne krize – prevrati koji bi doveli do promjene društvenih uređenja. Nema revolucija. Većina dobiva minimum koji ih drži podalje od ulice, no premalo da bi bili ekonomski dovoljno snažni i imali društveni potencijal za promjene vrijedan spomena

Komentari 5

EJ
ejStef
16:05 28.02.2024.

Ajme... Sve je u EU otišlo kvragu kada se uvela zelena religija povrh enormne birokracije i pretjerane socijale. Dobilo se društvo iz kojeg bježe proizvodnja i kapital, društvo upravljano politikom i državnim dotacijama... Iliti sve se svodi na preraspodjelu, gdje se uzima sposobnima (donekle i bogatima), da bi se postigla što veća uravnilovka. To je društvo gdje radnici nisu nagrađeni za rad i rezultate, već neradnici za dernjavu i aktivizam... Problem stvaraju ti koji ne rade i filozofiraju, a ne oni koji rade i stvaraju novu vrijednost. Nije bez veze da EU gubi visokoobrazovane i sposobne...

VL
ED
edgar2
16:06 28.02.2024.

Deindustrijalizacija u Njemačkoj je posljedica pogrešne politike lijevo-liberalne koalicije, pogotovo Zelenih. Vlada koja "puno obećava,a malo daje" učinila je raspoloženje u gospodarstvu tmurnim tako da mnogi sektori gospodarstva sa zabrinutošću gledaju u budućnost. (11 sektora situacija se pogoršava, a u 6 poboljšava)

VL
SI
Silvio1
17:37 28.02.2024.

Uzrok svih problema u EU je radikalna zelena politika. Zeleni misle da će EU biti sa čistim zrakom, čistim morem i vodama, tlo bez pesticida i raznih otrova. Izvan EU za sve to ne mare i proizvode ne štedeći planet Zemlju. Ne može se EU staviti pod stakleno zvono. Ako vođe EU-a to ne shvate urušit će se temelji Europe.

VL
Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
16:38 28.02.2024.

Dali je taj filozof Marx radio jednu sekundu u realnom sektoru?

VL
ED
edgar2
16:22 28.02.2024.

Od 1.ožujka u Njemačkoj ponovno poskupljuju struja i plin...a od 1.travnja povećava se i porez na 19%.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.