Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 8 GODINA VEZE

Oženila se islandska premijerka

Johanna Sigurdardottir
AFP
28.06.2010.
u 19:41

Jóhanna Sigurðardóttir već je živjela s Jónínom Leósdóttir u vezi sa svim pravima te su nakon uvođenja istospolnog braka samo zatražile da se zabilježi promjena statusa, bez ikakve ceremonije.

I 68-godišnja premijerka i njezina 12 godina mlađa partnerica, novinarka i dramatičarka, prethodno su bile u braku s muškarcima s kojima su imale djecu i razvele se. Skupa su od 2002., a po islandskim zakonima njihova službena veza davala im je sva prava kao i brak (nasljeđivanje, socijalno i zdravstveno osiguranje i sl.). No kako je prijedlog o legalizaciji istospolnih brakova 11. lipnja prošao u islandskom parlamentu bez ijednog glasa protiv, na prvi dan kad je to bilo zakonski moguće, u nedjelju, njih dvije odlučile su se, kako je medijima objavio premijerkin savjetnik Hrannar B. Arnarsson, i službeno biti u braku. Kao je to bila tek promjena zakonskog statusa njihove veze, a ne i životna promjena, nisu održale nikakvu ceremoniju.

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:16 28.06.2010.

Volio bi živjeti na Islandu! Ljudi su jako opušteni i nedaju se smetati tako lako! A i islandjanka s kojom sam se dopisivao je bila jako poželjna!

BA
Barts
19:56 28.06.2010.

Nek je sa srecom i zelim im dobre vibratore.

10
101lakeoswego
21:28 28.06.2010.

hehehehehehe jednog ce dana, pederi biti precjedniki (nijemci ga imaju i ministar vanjskih poslova je) lezbijke vec jesu, razbojnici i drogerasi bit ce ministri, pedofili ce biti ugledni gradjani a ubice ce biti nagradjivane-kao zasluzni gradjani, to se sve nemoze desit kod islama, koji ce svakako jednog dana pobjedit a svi ovakovi bit ce pospremljeni tamo gdje i pripadaju, hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije