Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ usamljen

Pao proračun grada Zadra, Ričard se nije pojavio

Foto: Frane Šarić
29.12.2023.
u 11:01

Unatoč prihvaćanju amandmana nezavisne liste Enia Meštrovića na proračun Grada Zadra, politički sukobi i bojkoti vijećnika pridonose padu proračuna.

Pao je proračun Grada Zadra. Iako je HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić naposljetku prihvatio amandmane nezavisne liste Enia Meštrovića uključujući i izgradnju krematorija, Meštrović(Ričard) se sa svojim vijećnicima nije pojavio i HDZ je ostao usamljen.

Prije sjednice su bojkot najavili iz Akcije mladih koji su optužili HDZ i SDP za dogovor, a SDP naposljetku nije htio podržati HDZ-ov proračun jer nisu uvedene aplikacije za transparentno poslovanje u gradske tvrtke i nisu izbrisani murali s ustaškim znakovljem. Tako Zadar kao i prošle godine do kraja godine nije izglasao proračun i slijedi politička kriza odnosno nužno financiranje.

"Svake godine nam se iste stvari ponavljaju ali to je naša realnost. Bolje bilo kakav proračun nego da ga nema, bitno je iskoristiti sve što trebamo. Pokušali smo ozakoniti i nezakonite amandmane koji narušavaju proračun i dovesti ih u zakonito. Ovo je agonija i politikanstvo. Žao mi je što ostali vijećnici nisu tu jer smo sve prihvatili i snalazit ćemo se se kako ide. Ne želimo destrukcije jer proračun je za dobrobit grada Zadra i ostavimo politikanstvo sa strane. Sutra možete vi koji ovdje imate većinu raspustiti gradsko vijeće, ali to ne želite" rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

"Ovo gradsko vijeće ne treba raspuštati, već je dovoljno raspušteno" zaključio je predsjednik gradskog vijeća Marko Vučetić.

VIDEO Što nam donosi 2024. po pitanju plaća i mirovina? Umirovljenici se mogu veseliti 1. siječnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije