Promjene

Papa Franjo imenovao osam kardinala za obnovu rimske kurije

papa Franjo (1)
Reuters/Pixsell
Autori: luc, st
13.04.2013.
u 18:43

Ova komisija trebala bi svojim savjetima pomoći papi Franji u uspostavi vlade univerzalne Crkve

VATIKAN - Papa Franjo imenovao je danas osmeročlanu kardinalsku komisiju koja bi mu trebala pomoći u obnovi vatikanske kurije.

Temeljem prijedloga proizašlih sa kongregacija, sastanaka kardinala uoči konklave, papa Franjo je sastavio skupinu od osam kardinala, priopćio ured za tisak Svete Stolice.

U vijeću su dvojica kardinala iz Latinske Amerike, dvojica iz Europe te po jedan iz Sjeverne Amerike, Azije, Afrike i Australije. To su Talijan Giuseppe Bertello, Francisco Javier Errazuriz Ossa iz Čilea, Oswald Gracias iz Indije, Nijemac Reinhard Marx, Laurent Monswengo Pasinya iz Konga, Amerikanac Sean Patrick O\'Malley, George Pell iz Australije i Oscar Andrès Rodrìguez Maradiaga iz Hondurasa.

Ova komisija trebala bi svojim savjetima pomoći papi Franji  u uspostavi vlade univerzalne Crkve i za izučavanje projekta revizije apostolske konstitucije Pastor bonus o rimskoj kuriji.

Komisija će se sastati od 1.-3. listopada ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije