Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI PRI KRAJU

Penava: Sastanak u utorak nije biti ili ne biti, sve opcije su i dalje na stolu

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
06.05.2024.
u 13:49

Čelnik DP-a napomenuo je i kako je sve to za sada ostalo u razgovorima i da još uvijek ništa nije potpisano tako da su i dalje „sve opcije na stolu“

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas je u Vukovaru još jednom komentirao pregovore s HDZ-om kao i hoće li ovoga tjedna, kako se najavljuje, biti dogovorena koalicija HDZ-DP i tako bila osigurana saborska većina. Prema ranijim najavama za utorak je najavljen novi krug pregovora na kojem bi, poslije razgovora od petka koji su se vodili u Sotinu, stavovi trebali biti dogovoreni i potvrđeni. Podsjećamo kako je glavni tajnik DP-a Josip Dabro rekao poslije sastanka u Sotinu kako se dogovara koalicija s HDZ-om ali bez SDSS-a kao i da je Andrej Plenković rekao kako pregovori napreduju.

Danas, tri dana kasnije, a dan prije dogovorenog novog kruga razgovora, Penava je rekao kako se na sastanku u utorak neće niti lomiti niti će on biti tipa „biti ili ne biti“ kao i da su za njih još uvijek otvorene sve opcije.

- DP i dalje razgovara sa svima i tako će biti sve dok se nešto ne potpiše ili se netko, nakon potpisa, ne odluči držati potpisane riječi. To je neko realno stanje. Kada je riječ o razgovorima s HDZ-om oni se vode i činjenica je da smo u njima napravili određene pomake ka naprijed, odnosno dogovoru oko saborske većine – rekao je danas Penava.

Ipak, napomenuo je i kako je sve to za sada ostalo u razgovorima i da još uvijek ništa nije potpisano tako da su i dalje „sve opcije na stolu“ ali i da su prema trenutnoj fazi pregovora „neki ishodi više ili manje vjerojatni". Potvrdio je kako u utorak imaju novi krug razgovora s HDZ-om poslije kojega će, ako on bude konstruktivan, moći se otići korak dalje s izjavama.

POVEZANI ČLANCI:

- Ne očekujem da će na tom sastanku biti kraj jer su ti procesi dosta složeni. Tu su stvari u nijansama. Trenutno smo u fazi da smo premostili onu prvu prepreku ali isto tako još uvijek je na stolu kako to napraviti na najprihvatljiviji mogući način da stvar bude stabilna i sve strane zadovoljne – istakao je Penava.

>> FOTO Plenković stigao u Vukovar na novu rundu pregovora: Pogledajte kako su ga dočekali DP-ovci

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
1/10

Napomenuo je ako se na sastanku u utorak postigne određeni napredak da onda dalje kreću s pregovorima oko svjetonazorskih toćaka poslije čega bi na red došao budući program Vlade, dogovori oko resora…

Kada je riječ o SDSS-u rekao je kako je mislio na tu stranku kada je rekao da je prva prepreka riješena rekavši kako je ta “stvar pri kraju” ali i da ne može reći da je do kraja riješena jer i manjinski zastupnici u utorak imaju dogovoreni sastanak.

Na upit da prokomentira odustajanje SDP-a oko sklapanja antikorupcijske saborske većine Penava je rekao kako će se tijekom dana čuti s Peđom Grbinom i da će od njega iz prve ruke čuti o čemu se radi i koji su razlozi za to.

>> VIDEO Što je sve Ivan Penava izjavio na konferenciji DP-a? 'Plenković je groznija kopija Sanadera'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije