Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VUKOVARU

Pijan odgurnuo policajca koji ga je zaustavio pa pobjegao. Uhitili su ga sljedeće jutro

Vožnja u pijanom stanju
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
05.06.2023.
u 11:24

Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, počinio je nekoliko teških prometnih prekršaja: prolazak kroz crveno svjetlo, kretanje u suprotnom smjeru i nezaustavljanje na svjetlosne i zvučne signale službenih vozila

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je policija u nedjelju, oko 0,35 sati, prilikom nadzora cestovnog prometa u Vukovaru zaustavila i kontrolirala osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka i vozača, 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, te utvrdila da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 0.86 g/kg.

"Kako je nakon isključenja iz prometa izrazio namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i odbio poći u službene prostorije policije radi zadržavanja, nad njim su uporabljena sredstva prisile, no 37-godišnjak je rukama odgurnuo policijskog službenika, sjeo u svoj automobil te se velikom brzinom udaljio u smjeru Vinkovaca. Tom prilikom, osim  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, počinio je nekoliko teških prometnih prekršaja: prolazak kroz crveno svjetlo, kretanje u suprotnom smjeru i nezaustavljanje na svjetlosne i zvučne signale službenih vozila", navode iz policije.

Policijski službenici uhitili su ga u 10 sati u Rokovcima i priveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je uporabom sile spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje koja je u okviru zakonom propisanih ovlasti. Policijski službenik pritom nije ozlijeđen. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi protiv 37-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, dok je zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega podnesen prekršajni nalog, optužni prijedlog i dva obavezna prekršajna naloga.

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prometna nesreća u Medarskoj u Zagrebu


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije