Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrsne košarice

PITANJE DANA Koliko ćete potrošiti za Uskrs?

Uskršnji doručak u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
25.03.2024.
u 09:26

Prošle je godine, izračunali su Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), bogatija uskrsna košarica koštala oko 328 eura, srednja 204 eura, a skromna 100 eura

Uskrs, najveći kršćanski blagdan, obilježava se ovu nedjelju, 31. ožujka. U Velikom tjednu, razdoblju od Cvjetnice do Uskrsa, mnogi se pripremaju za blagdane, što uključuje bojanje jaja te pripremu hrane. Različite su tradicije što se tiče pripreme obroka za Uskrs, a samim time variraju i uskrsne košarice, odnosno potrošnja. 

Prošle je godine, izračunali su Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), bogatija uskrsna košarica koštala oko 328 eura, srednja 204 eura, a skromna 100 eura. Nezavisni hrvatski sindikati istaknuli su lani kako ima građana koji si ne mogu priuštiti ni najskromniju košaricu. 

Krešimir Sever tada je istaknuo kako je "jedino najskuplja košarica u duhu tradicije i pokriva ono što bi u normalnim okolnostima trebalo biti dostupno svim građanima, srednja već pomalo odstupa od toga i traži neke kompromise dok najskromnija omogućava najmanje dostojno obilježavanje što se tiče blagdanskog stola". 

VIDEO Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija

Komentara 3

RA
racman
11:34 25.03.2024.

Sigurno neću trošit na prežderavanje, a mnogi to rade danas da se vidi šta ima na stolu, a sutra na ispumpavanje želuca.

BE
bendzola
14:29 25.03.2024.

Uvalit ću se nekom na ručak i neću potrošiti ništa... :)

BU
burza
12:00 25.03.2024.

Pozrosit cu ko i obicno jer Uskrs nije za prezderavanje nego ga slavimo normalno i skromno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije