Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi došao danas

PITANJE DANA Sviđaju li vam se polovni tramvaji koji stižu u Zagreb?

01.12.2023.
u 09:29

Sindikat radnika ZET-a ističe da dok se vani u promet uvode tramvaji na vodik, gorivo budućnosti, Zagreb u promet uvodi "staro željezo". U Gradu poručuju kako je ovo prijelazno rješenje te da su proljetos sklopili ugovor s Končarom za 20 novih niskopodnih tramvaja

Prvi od 11 rabljenih tramvaja iz Njemačke stigao je jutros u Zagreb. Prije puštanja u promet, moraju proći homologaciju i tehnički pregled, moraju mu se ugraditi validatori za karte te sustav za upravljanje prometom odnosno Atron uređaj kako bi se na displeju mogle ispisivati linije i kako bismo znali kamo vozi i za koliko stiže. Osoblje ZET-a mora proći i obuku. Mnogi su Tomislavu Tomaševiću zamjerili starost tramvaja tvrdeći kako je 27 godina previše, no u ZET-u uvjeravaju kako su tehnički ispravni te sigurni za vožnju te da su tramvaji tog modela prije 10 godina modernizirani u Leipzigu.

Zamjera im se što nemaju klimu, a neće je čini se ni dobiti jer na ljeto, zbog reduciranog voznog reda, ne moraju ni voziti. Sindikat radnika ZET-a ističe da dok se vani u promet uvode tramvaji na vodik, gorivo budućnosti, Zagreb u promet uvodi "staro željezo". Iz Grada su ranije poručili kako je ovo prijelazno rješenje te da su proljetos sklopili ugovor s Končarom za 20 novih niskopodnih tramvaja za ZET. A sljedeće godine očekuje se i potpisivanje ugovora za nabavu još novih tramvaja. Taj proces trajat će nešto duže, oko dvije godine, dok su se ovi tramvaji nabavili za nekoliko mjeseci.

Sviđaju li vam se rabljeni tramvaji koji stižu u Zagreb

VIDEO Prvi rabljeni tramvaj stigao u Zagreb

Komentara 44

MA
MarkoMarkoM
11:09 01.12.2023.

A imaju 30 Koncarevih niskopodnih tramvaja koji im stoje jer ih ne popravljaju a kupuju staro zeljezo koje vise nitko nece. A tko ce vam ovu starudiju odrzavati kad ne mozete ni ovo sto vec imate?! Van svake pameti!!!

MA
marijanaana
10:06 01.12.2023.

Katastrofa, nisam pratila koliko su plaćeni no ovi iz Grada ih hvale kao da su ih badava dobili. Neko se riješio smeća i naplatio ga.

LA
Latigo
10:29 01.12.2023.

Ništa čudno, polovna gradska vlast, polovni tramvaji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije