Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT ZA MINISTRA

Plenković o Habijanu: On je ukopčan. Ne stavljamo nekoga tko ne prati igru

Zagreb: Andrej Plenković smjenio ministra Filipovića
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
16.12.2023.
u 12:16

Imate nas i naše političke partnere, Vlada je stabilna i čvrsta. Dogovor za Habijana postignut je za 10 minuta, kazao je Plenković

Ovog ponedjeljka na koalicijskom sastanku Damir Habijan, kandidat za novog ministra gospodarstva, predstavit će se pred partnerima, a cijela situacija mogla bi biti riješena do srijede, najavio je još jučer premijer Andrej Plenković. Radi se o predsjedniku varaždinskog HDZ-a već sedam godina, a po struci je pravnik, potvrdio je te ove subote otkrio koji će biti njegovi zadaci.

- Radit će na zadaćama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, to je ogroman porfelj, radit će kao dio tima. Imamo sastanke svaki ponedjeljak, Vlada, vodstvo stranke, županijski predsjednici, i ostali, svi sve znaju. Nije to da stavljamo nekoga tko ne prati igru, on je ukopčan - objasnio je Plenković, prenosi HRT.

Komentirajući česta mijenjanja ministra, Plenković je spomenuo kako je u Macronovoj Vladi promijenjeno 67 ministara

- Vlada je stabilna već osmu godinu, ekonomski smo dobri, socijalno napredujemo, ostvarujemo starteške ciljeve, ušli smo u Schengen i euro, izgradili LNG terminal, u krizi smo pokrili sve - građane i institucije, osigurali energetsku neovisnost... - naveo je.

POVEZANI ČLANCI:

 

- Imate nas i naše političke partnere, Vlada je stabilna i čvrsta. Dogovor za Habijana postignut je za 10 minuta. Stupanj međusobnog povjerenja je visok. Brzo se usuglašavamo. Zakon propisuje da se ministri mogu osloniti na ljude koji su im bliski i povjerenja. Ljudi su uglavnom oprezni, nekad bude pogrešaka, ali to je tako - poručio je. 

Smatra i kako nema potrebe za raspuštanjem Sabora, nakon najava oporbe.

- Što ćemo ga raspustiti, izbori su dogodine - poručio je Plenković.

>> VIDEO Mario Radić: Državnim novcem plaćena je kampanja Mosta i HDZ-a. Od toga ne mogu pobjeći

Komentara 25

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
12:31 16.12.2023.

Lik u životu nije radio ništa složenije od dizanja utega, nikad nije upravljao niti jednim projektom složenijim od kupnje proteina preko interneta, je "ukopčan" u gospodarstvo i zaštitu okoliša?

CH
chemica
12:31 16.12.2023.

Ekonomistica je ministrica poljoprivrede, agronom je ministar vanjskih poslova, a pravnik postaje ministrom gospodarstva? Sva sreća da su izbori blizu.

NE
NervozniPoštar
12:46 16.12.2023.

Ovo je zapravo crni humor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije