Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U SLOVENIJI

Plenković o imenovanju veleposlanika: Milanović se nakon tri godine sjetio te teme

Hvar: Plenković je dao izjavu medijima prije sastanka s Rimcem
Zvonimir Barisin/PIXSELL
28.08.2023.
u 16:52

Prošlo je tri godine otkad je na prijedlog Ministarstva upućen potencijalni popis kandidata za mjesta veleposlanika, no mi odgovor na taj popis nikad nismo dobili, rekao je premijer u Sloveniji

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na Bledu na 18. Strateškom forumu, gdje je dao izjavu za medije. Na početku je govorio o sastanku sa slovenskim premijerom Robertom Golobom. 

– Razmotrili smo situaciju nakon poplava koje su pogodile Sloveniju, izrazio sam spremnost Hrvatske da dâ potporu za oporavak Slovenije. Idućeg tjedna inženjerija Hrvatske vojske izgradit će i jedan lansirni most, tako Hrvatska pomaže Sloveniji nakon poplava. Razgovarali smo i o gospodarskoj suradnji, energetskoj, turističkoj... – rekao je Plenković te je komentirao panele na kojima je sudjelovao: 

– Glavni panel danas je bio posvećen procesu proširenja. Hrvatska je spremna pomoći zemljama u tom procesu, ključno je predstojeće izvješće Europske komisije. Mi želimo prije svega dati potporu BiH – kazao je. 

VEZANI ČLANCI: 

Upitan je o inicijativi predsjednika Zorana Milanovića da se ponovno pokrene pitanje imenovanja veleposlanika. 

Diplomatska mreža je popunjena, imamo tri ili četiri mjesta gdje su ljudi preminuli ili napustili sustav, sve ostalo funkcionira... Prošlo je tri godine otkad je na prijedlog Ministarstva upućen potencijalni popis kandidata za mjesta veleposlanika, mi odgovor na taj popis nikad nismo dobili. Nikakvi razgovori nisu krenuli. Nismo uopće razgovarali o tome. Valjda se nakon tri godine sjetio te teme. Ne očekujem ništa s obzirom na to da smo slušali one prijedloge za fifty-fifty. Mi smo ostvarili sve što nam je bilo bitno i radimo ono što je naša vanjska politika, a koja je predsjednikova, to ne znam... – rekao je Plenković. 

Novinari su ga pitali i o Vladinu paketu pomoći koji istječe 30. rujna. 

– Toliko toga se netočnoga spekulira kroz medije, ja ne gledam više ništa, niti čitam. Kao što smo dosad učinili, imali smo pet paketa pomoći, svi su bili snažni. Hrvati energetsku krizu nisu ni osjetili. Više je to pitanje onima koji su usprkos tome dizali cijene i umjetno generirali inflaciju do koje nije ni trebalo doći – rekao je premijer.

VIDEO Zoran Milanović i Andrej Plenković u razgovoru nakon završetka Alke

Komentara 12

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
17:20 28.08.2023.

" Toliko toga se netočnoga spekulira kroz medije, ja ne gledam više ništa, niti čitam." - iznad svega jasna izjava gospodina premijera Plenkovića, državnika i najbolje od najboljeg što politika od vremena dr. Franje Tuđmana uopće nudi.

DU
Deleted user
18:31 28.08.2023.

Milanovic bi svoju polovicu veleposlanika da moze siriti rusku propagandu.

BA
bacenheider
18:12 28.08.2023.

Sve je jasno obrazloszio i samo zlopamtila to ne shvacaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije