Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ŽUPANJI

Plenković o procjenama EK: Hrvatska ove godine zaokružuje tri svoja cilja

Županja: Premijer Plenković zapalio svijeću poginulim braniteljima
Foto: Matija Milanovic/PIXSELLPIXSELL
1/9
11.11.2022.
u 13:27

Yildirim grupa pregovara sa suvlasnicima Petrokemije i žele preuzeti udio. Riječ je o turskoj kompaniji, izazito velikoj i snažnoj, ovo je sad neki prvi korak i vidjet ćemo što će se zbivati, komentirao je premijer Plenković u Županji

U povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Županji. Uz predsjednika Vlade bio je i ministar obrane Mario Banožić.
 
Uoči svečane sjednice, premijer Andrej Plenković položio je vijenac i zapalio svijeću ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine, a nakon same sjednice dao je izjave za medije.

- Drago mi je da smo našim mjerama alocirali novac za 17.000 radnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a sada kao i u drugim dijelovima Hrvatske koriste pakete koje smo iznijeli u rujnu. Zahvaljujem svima na gostoprimstvu - kazao je.

Plenković je na početku komentirao procjene Europske komisije prema kojima bi hrvatsko gospodarstvo ove godine trebalo ostvariti rast od 6 posto, a iduće 1 posto, dok bi inflacija ove godine trebala dosegnuti 10.1 posto.

- Hrvatska ove godine zaokružuje tri svoja velika cilja, bit će nekoliko velikih ostavština ove vlade - Rafalei, Pelješki most, Schengen i eurozona. Što se tiče investicija, Yildirim grupa pregovara sa suvlasnicima Petrokemije i žele preuzeti udio i nastaviti funkcionirati kao kompanija koja će proizvoditi gnojiva što je i bit. Riječ je o turskoj kompaniji, izazito velikoj i snažnoj, ovo je sad neki prvi korak i vidjet ćemo što će se zbivati - komentirao je.

Foto: Branimir Bradarić

Hoće li Hrvatska zadržati svoj vlasnički paket, Plenković je kazao: 

- Hrvatska ima preko 17 posto, ima još nekoliko drugih suvlasnika, vidjet ćemo.

Što se tiče korekcije zakona o izbornim jedinicama, Plenković je kazao kako o tome još nije bilo riječi.

- Nismo o tome razgovarali i to je ozbiljno političko pitanje. Kad dođe vrijeme, Vlada će zauzeti stav - dodao je. 

Komentirao je i uplitanje Hanfe u slučaj prodaje udjela Fortenove. 

- Pitaju me u zadnje vrijeme o drugim tijelima. To su pitanja za čelnika Hanfe. Puno je špekulacija, ljudi izmišljaju stvari i misle o pritiscima. Hnafa ima svog čelnika i područje djelovanja. Oslobodi Bože da još budem glasnogovornik DORH-a - zaključio je.

>> VIDEO Zoran Milanović o Majkama Srebrenice: 'Ja nisam negator genocida'

Komentara 29

Avatar Foton
Foton
17:05 11.11.2022.

Sudeci po ovim komentarima Plenkovic bi se trebao udruziti sa Vucicem i Orbanom u neku anti EU antantu. Da je Milanovic premijer to bi se vjerojatno i dogodilo, no hvala Bogu nije. Covijek koji vredja one jadne stare zene kojimama su sinovi I muzevi postreljani u Srebrenici.

Avatar southman
southman
14:01 11.11.2022.

Petrokemija očito ne može proizvoditi toliko kvalitetna gnojiva koja bi prošla EU kontrole ali zato može sasvim dovoljno "dobra" za Turske !

NO
Nordik
13:58 11.11.2022.

INA-u su dali Mađarima, Agrokor su dali Rusima, ĐĐ i Uljanik su dali Česima... (ima toga još) a Veliki presretan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije