Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Plenković poslao poruku Rusima zbog oružja: Hrvatska se ne boji! Na pravoj smo strani povijesti

Foto: Vlada RH
1/2
16.03.2022.
u 17:54

Tražimo mirno rješenje, diplomatsko rješenje, ali ono koje će poštivati međunarodno pravo i teritorijalnu cjelovitost slobodne i demokratske Ukrajine, kazao je hrvatski premijer

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je, na konferenciji za medije u Madridu gdje se nalazio, mogućnost eskalacije između NATO i Rusije zbog hrvatskog slanja oružja Ukrajini.

- Hrvatska snažno podupire Ukrajinu. Mi jako vjerujemo demokratsku budućnost Ukrajine. Imamo konflikt između demokratskog društva i autoritarnih režima. Oko toga nema dvojbe. Ne bojimo se. Mi smo na pravoj strani povijesti, vladavine prava i morala. Moramo napraviti sve što treba kako bi sprIječili agresiju. Tražimo mirno rješenje, diplomatsko rješenje, ali ono koje će poštivati međunarodno pravo i teritorijalnu cjelovitost slobodne i demokratske Ukrajine. To je pozicija koja se neće mijenjati, istaknuo Plenković.

Pročitajte OVDJE više o oružju kojeg Hrvatska šalje Ukrajini.

Podsjećamo, dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova zadužen za jugoistočnu Europu Juri Pilipson kritizirao je planove Hrvatske i Slovenije o slanju oružja Ukrajini u intervjuu danom za RIA novosti. 

- Planovi koje su objavile Slovenija i Hrvatska da će opskrbiti kijevski režim s oružjem nam nisu jasni. Autori te avanture moraju biti svjesni protiv koga će se koristiti to oružje. Ruska specijalna vojna operacija će postići svoje ciljeve, a naši europski "partneri" morat će platiti štetu koju su uzrokovali svojim nacionalnim interesima i bilateralnim odnosima koji su se razvijali generacijama - izjavio je Juri Pilipson. Više o tome što je rekao što Pilipson, pročitajte OVDJE.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

Komentara 88

DU
Deleted user
18:14 16.03.2022.

Onom Putleru u Moskvi predlazem da postupi kao i njegov djeda u Berlinu 45g.

LL
lijepa_li si
18:24 16.03.2022.

pod stare dane milanović desničari. vidimo i plenkovića žešćeg od ramba! teško je ne biti skeptičan!

PR
prajdali100
18:10 16.03.2022.

U ovoj kriznoj- ratnoj situaciji ponašanje Milanovića i Plenkovića je čista katastrofa ! Samo zato što Milanovića nisu htjeli povesti na francuski nosač zrakoplova ovaj je u stanju,ako treba, suspendirati odnose sa NATO.Za nevjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije