presudio sam sebi

Pljačkaš iz Laništa imao debeli dosje, u Italiji je ranio policajca

očevid,
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.05.2012.
u 13:20

Darko Miškić (42) preminuo je nešto prije ponoći u KB Sestara milosrdnica nakon što si je presudio pucnjem u glavu.

Darko Miškić (42), opasan i naoružan pljačkaš zbog kojeg je tijekom večeri zagrebačko Lanište bilo pod policijskom opsadom, preminuo je nešto prije ponoći u KB Sestara milosrdnica nakon što si je presudio pucnjem u glavu. Učinio je to za upravljačem, zaustavivši se na odmorištu Plitvice, pred očima policajaca koji su okružili njegov BMW nakon policijske potjere od Laništa po autocesti A3.

A sve je počelo u popodnevnim satima pljačkom poslovnice Privredne banke u Hrgovićima. Nakon obavljenog "posla", razbojnik se uputio u unajmljeni stan u Laništu, gdje je sate poslije pljačke proveo sa svojom djevojkom.

>>Opljačkao banku, bježeći zapucao na policiju pa sebi u glavu

Inače, Darko Miškić stari je policijski znanac, evidentiran za imovinska nedjela, seksualne delikte, droge, a u Italiji je pravomoćno osuđen za ranjavanje policajca. Došao je u Hrvatsku u listopadu 2010.

Policija je imala čvrste indicije da je upravo on osoba koja je opljačkala Privrednu banku u Hrgovićima. S obzirom na to da se radilo o osobi s podebljim kriminalnim dosjeom, evidentiranoj i za kaznena djela nasilništva, pozvani su u pomoć i pripadnici specijalne jedinice ATJ Lučko.

Policija se uputila pred stan na Laništu. S obzirom na to da se pljačkaš u stanu nalazio s djevojkom, procijenili su da je potrebno pričekati da sam izađe iz stana kako bi se izbjegla talačka situacija.

U međuvremenu pljačkaš se dočepao automobila te krenuo bježati. Policajci su mu pokušali stati na put, no on je u suludom bijegu krenuo automobilom na policijsku blokadu, kada je jedan policajac ozlijeđen, a oštetio je i tri automobila. Policija je tada zapucala iz vatrenog oružja. Zapucali su u prednji dio automobila, no to pljačkaša nije spriječilo da nastavi svoj divljački pohod.

Kad su ga sustigli pokraj motela Plitvice, pljačkaš si je sam presudio. Iako je hitna pomoć došla na mjesto događaja te su liječnici učinili sve da ga spase, ipak je preminuo.

– Policija je pronašla u automobilu i gotovo sav novac, a riječ je o oko 400.000 kuna, te odjeću i oružje koje je oteo zaštitaru. Dokazi su to koji nepobitno upućuju da je upravo osoba radi koje smo postupali i počinitelj razbojstva – rekli su danas na konferenciji za medije načelnik Sektora kriminalističke policije Marko Mikulić i načelnik Odjela općeg kriminaliteta Krešimir Antolić.

Ključne riječi

Komentara 8

PO
poluprovokator
14:23 25.05.2012.

Treba ih sve potaracati. Zaštitari su \"fikusi\" u predvorjima banaka a trošak opljačkanog novca su banke/osiguravatelji \"ugradile\" u kamate i namete štedišama i na kraju sve to mi platimo- zato i ne poduzimaju ništa svih ovih godina a pljačke se redaju... Maknite ruku iz mog džepa!!!

XN
xnet0822
14:57 25.05.2012.

Bog ga je kaznio što je počinio toliki grijeh ...

AU
autoritet
13:49 25.05.2012.

Hrvatska je bolja bez takvih nasilnika i ubojica. Bog mu dao pokoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije