Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bad Homburg

Počela je Večernjakova domovnica 2024.: Stigli i ministar Ivan Anušić, potpredsjednica EK Dubrava Šuica...

Večernjakova domovnica 2024.
Foto: Zvonko Bosnić
1/22
02.03.2024.
u 20:17

Program svečane dodjele nagrada Večernjakova domovnica vodi na njemačkom jeziku magistrica međunarodnih odnosa i diplomacije Dora Puđa, a na hrvatskom jeziku popularni televizijski voditelj Frano Ridjan.

Počela je dodjela nagrada Večernjakova domovnica 2024. Atmosfera u dvorani Kongresnog centra u Bad Homburgu je odlična.  Uzvanici ove spektakularne večeri s nestrpljenjem očekuju proglašenje dobitnika ove, u hrvatskom iseljeništvu najprestižnije nagrade.   Osim dobitnika Večernjakove domovnice u Bad Homburgu su mnogi visoki uzvanici među kojima je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić. 

Program svečane dodjele nagrada Večernjakova domovnica vodi na njemačkom jeziku magistrica međunarodnih odnosa i diplomacije Dora Puđa, a na hrvatskom jeziku popularni televizijski voditelj Frano Ridjan. Dok se čeka proglašenje pobjednika, u fotogaleriji pogledajte kako izgleda spektakl koji se večeras održava u Kongresnoj dvorani Kurhaus koja je nekad bila ljetna rezidencija cara Wilhelma II. 

U Bad Homburgu se održava dodjela nagrada Večernjakova domovnica 2024. dobitnicima koji za koje su čitatelji i žiri Večernjeg lista i Fenix-magazina glasovali u ovogodišnjem 18. po redu izboru za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza.

FOTOGALERIJA Pogledajte uzvanike na Večernjakovoj domovnici u Bad Homburgu

Večernjakova domovnica 2024.
1/22

Pozornost večeri je na dobitnicima popularne Domovnice, a među brojnim visokim gostima je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, koji je u Bad Homburgu stigao i kao izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Ministar je kazao kako je lijepo ponovno biti na Večernjakovoj domovnici, tradicionalnoj dodjeli nagrada najpopularnijim i najuspješnijim hrvatskim iseljenicima.

- Već sam i ja pomalo postao gost koji tradicionalno dolazi na ovu manifestaciju, ovaj put kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane. Iako u drugoj ulozi, moj pogled na hrvatsko iseljeništvo uvijek je isti i uvijek sa snažnim osjećajem uvažavanja, rekao je ministar Anušić.

Među uzvanicima koji su pozdravili okupljene Hrvate i njemačke, ukrajinske, austrijske i druge prijatelje je i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju iz Bruxellesa koja je istaknula kako u Bad Homburgu slavimo Hrvatice i Hrvate koji su svojim postignućima pridonijeli napretku na raznim područjima.

- Posebno mi je zadovoljstvo biti ovdje u Bad Homburgu jer sam prije 22 godine kao gradonačelnica grada Dubrovnika potpisala povelju prijateljstva naših dvaju gradova. Iskreno me veseli vidjeti kako je ova suradnja koju smo tada započeli i danas snažna, te kako veze koje smo uspostavili nastavljaju jačati, danas u našoj zajedničkoj Europskoj uniji. U kojoj između hrvatske i njemačke u Schengenu nema graničnih kontrola, u kojoj koristimo Euro, rekla je Dubravka Šuica.

FOTOGALERIJA Pogledajte tko je sve od uzvanika stigao na Večernjakovu domovnicu 2024.

Večernjakova domovnica 2024.
1/46

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
20:31 02.03.2024.

To je bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije