Novi napad Femena

Pogledajte akciju: Golim grudima protiv radikalnih desničara!

Femen
Screenshot/YouTube
12.05.2013.
u 17:53

Članice aktivističke feminističke grupe Femen omele su današnju komemoraciju desničarskih grupa u sjećanje na Ivanu Orleansku.

Članice aktivističke feminističke grupe Femen omele su današnju komemoraciju desničarskih grupa u sjećanje na Ivanu Orleansku, piše France24.

Ponovno su feministice razgolitile svoje grudi, što rade u svakoj svojoj akciji, na krovu u centru Pariza kako bi prosvjedovale protiv konzervativnih katolika, francuskih rojalista, skinheada i drugih grupa koje su se okupile na komemoraciji.

Ivana Orleanska se smatra francuskom heroinom iz srednjeg vijeka, a u moderno vrijeme je desničarske skupine smatraju ikonom. Članice Femena su se prošlog studenog sukobile sa radikalnim desničarima kada su se, preodjevene u časne sestre, "uvukle" u prosvjed protiv istospolnih brakova i potom pokazale svoje grudi.

U današnjoj akciji nije bilo izravnog kontakta desničara i aktivistica. Vatrogasci su nakon nekog vremena izveli aktivistice iz zgrade.

>>'Nakon Narančaste smo se revolucije osjećali kao Europljani'

>>'Mi smo u ratu protiv patrijarhata, a naše oružje su gole grudi'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije