Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJELO BILO U DUNAVU

Pokušava se saznati identitet dječaka nađenog u Njemačkoj: 'Netko, negdje zna nešto'

Dječak u Dunavu Interpol
Foto: Interpol
1/3
29.08.2023.
u 23:01

Kako bi proširio doseg istrage, a na zahtjev njemačkih vlasti, Interpol je u 195 zemalja poslao crnu obavijest

Njemačka policija i Interpol traže pomoć javnosti u identificiranju preminulog dječaka i utvrđivanju sumnjivih okolnosti njegove smrti. Djetetovi ostaci otkriveni su 19. svibnja 2022. godine u Dunavu blizu Grossmehringa u Njemačkoj. Bili su otežani kamenom pločom i zamotani u foliju, a nije poznato koliko je dugo tijelo bilo u vodi.

Pretpostavlja se da je dječak bio star između pet i šest godina. Bio je visok oko 110 centimetara i težak 15 kilograma, smeđe kose i krvne grupe 0. Rezultati istrage pokazuju da je vjerojatno boravio izvan Njemačke, navodi Interpol. 

VEZANI ČLANCI:

Kako bi proširio doseg istrage, a na zahtjev njemačkih vlasti, Interpol je u 195 zemalja poslao crnu obavijest. Crne obavijesti međunarodna su upozorenja koja se koriste za prikupljanje informacija i obavještajnih podataka o neidentificiranim tijelima. Kao dio javnog poziva da se dječak identificira, podijeljene su slike rekonstrukcije lica i fizičke karakteristike.

“Kroz ovu crnu obavijest, Interpol poziva globalnu zajednicu za provedbu zakona da unakrsno provjeri baze podataka i konzultira otvorene ili neriješene slučajeve”, rekao je Jürgen Stock, glavni tajnik Interpola, te dodao kako "netko, negdje zna nešto o ovom dječaku".

VIDEO Otkriven uzrok smrti stradale Ive (27), otac: 'Tada sam izgubio svaku nadu da je živa'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije