Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN NA 4 GODINE

Policija potvrdila da se pedofil iz BiH nalazi u Zagrebu. Poznato zašto nije uhićen

Zagreb: Autobus ZET-a pokupio nekoliko automobila na križanju Heinzleove i Vukovarske
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
21.11.2023.
u 19:52

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banjaluci, a tada je pobjegao iz zemlje te je naposljetku bio uhićen u Njemačkoj

Prošloga tjedna u Zagrebu je lociran Ivica M., osuđeni pedofil koji je pobjegoa iz Osnovnog sud u Banjoj Luci. Informaciju o pronalasku Miškovića je potvrdila i zagrebačka policija za 24sata i pritom otkrila zašto nije i uhićen. Kako su prenijeli bosanski mediji, radi se o muškarcu koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog napastvovanja devetogodišnje unuke.

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banjaluci, a tada je pobjegao iz zemlje te je naposljetku uhićen u Njemačkoj. Mišković je i hrvatski državljanin, objavili su, a policija je objasnila kako nije bilo osnova za njegovo daljnje zadržavanje. 

- Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije - objavili su.

- S obzirom na to da navedeni uvjet u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavijest o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela - dodali su. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kombi s djecom sletio s ceste, djeca prebačena u splitsku bolnicu na pregled

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije