Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina

Policija upala u PPD zbog majke Damira Škugora?

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
14.03.2024.
u 18:21

Istražitelje navodno zanima dokumentacija povezana s tvrtkom Tri D Rada

Policija je po nalogu USKOK-a, prema neslužbenim informacijama, s nalogom za pretragu došla u prostorije Prvog plinarskog društva (PPD) u Vukovaru. Da im je policija pokucala na vrata, potvrdili su iz PPD-a.

– PPD u kontinuitetu surađuje sa svim relevantnim institucijama i dostavlja traženu dokumentaciju te će tako nastaviti i dalje jer je Društvu u interesu da od sebe otkloni sve insinuacije koje se opetovano pojavljuju u javnom prostoru posljednjih mjeseci. PPD kontinuirano trpi reputacijsku štetu zbog iznošenja neistina u javnom prostoru i podizanja neutemeljenih kaznenih prijava u političke svrhe te stoga pozdravljamo svaku aktivnost koja će pridonijeti utvrđivanju pravog stanja stvari – kazali su u PPD-u.

Istražitelji, prema neslužbenim informacijama, traže dokumente koji su povezani s jednim od krakova afere Ina i slučajem Damira Škugora. Konkretnije, zanima ih dokumentacija povezana s “poslovima” tvrtke Tri D Rada, koju je bila osnovala Rada Škugor, majka Damira Škugora.

Afera Ina svojevremeno je u kolovozu 2022. dobrano zatresla Hrvatsku jer su tada bili uhićeni Damir Škugor, njegov otac Dane Škugor, Goran Husić, Josip Šurjak, koji je u vrijeme uhićenja bio na čelu Hrvatske odvjetničke komore (HOK), i Mirjana Ratkić, u vrijeme uhićenja predsjednica uprave Plinara istočne Slavonije. Sumnjičilo ih se da su raznim malverzacijama oko prodaje plina Inu oštetili za oko milijardu kuna.

>> GALERIJA Damir Škugor izašao iz Remetinca, na slobodi i Leko i Mandić

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
1/8

Ta je istraga do sada u nekoliko navrata i proširivana, a pod povećalom istražitelja posebno je bila Škugorova obitelj jer je na računu njegova oca umirovljenika Dane Škugora nađeno 800 milijuna kuna, za koje se sumnja da su izvučeni iz Ine, dok je njegova majka Rada Škugor, koja se bavila prodajom pribora za šivanje, osnovala tvrtku Tri D Rada, koja je među ostalim bila registrirana i za trgovinu plinom. U nekom trenutku tvrtka je imala prihode veće od 20 milijuna kuna, a ispostavilo se i da je korištena u jednokratnoj transakciji tijekom koje je otkupila potraživanja Dalekovoda da bi ih nakon nekoliko dana preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti za gotovo dvostruko višu cijenu.

Vlasnik Construction Linea je Josip Jurčević, poslovni partner Pavla Vujnovca, ali ne u PPD-u i ENNA Grupi već u nekim drugim investicijskim projektima. Kada su ti podaci izašli u javnost, iz ENNA Grupe potvrdili su da je spomenuta transakcija obavljena te su naglasili da je sve bilo obavljeno u skladu sa zakonom i da nije povezana s trgovinom plinom. Kako Večernji doznaje, policija je danas iz PPD-a izuzela istu dokumentaciju čiju je presliku PPD istražnim organima dostavio prije nekoliko mjeseci. Ovaj put istražitelji su tražili originale.

>> VIDEO Ina u malverzacijama oštećena više od milijardu kuna: Na račun Škugorova oca položili 100 milijuna kn

Komentara 1

DO
doktorica
20:40 14.03.2024.

Škugor HDZ-ov direktor u INi,još kao mlad je bio sklon kriminalu,ali koga briga glavno da je u HDZ-u i nesmetano krao milijune, zajedno sa svojima dok je INa propadala,otpustivši sve sposobne inžinjere koji su bili smetnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije