Afera Core media

"Posjetio sam Šelebaja u zatvoru. Vedar je i čio, čekamo spise"

'13.12.2009.,Zagreb,Hrvatska - Dijana Culjk Selebaj i Vladimir Selebaj prosetali su Cvjetnim trgom. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/5
25.10.2011.
u 23:00

Šelebaja se sumnjiči za fiktivne račune i podizanje već uračunatog PDV-a

Vladimir Šelebaj Sellier, vlasnik produkcijske kuće Core media, uhićen prije desetak dana na graničnom prijelazu Bregana pod sumnjom u zloporabu položaja i ovlasti u spomenutoj tvrtki, ima novog branitelja. Riječ je o poznatom zagrebačkom odvjetniku Tihomiru Rubeši koji nam je i potvrdio ovu informaciju.

– Točno je, angažirao me je otac gospodina Šelebaja, naravno, uz njegovu suglasnost. Posjetio sam ga već u istražnom zatvoru. Vedar je i čio, začuđujuće je mentalno dobro – kazao je jučer odvjetnik Rubeša. Kako će se njegov klijent braniti u daljnjoj fazi postupka, s obzirom na to da se za prvog saslušanja u tužiteljstvu branio šutnjom, kaže, zasad je još uvijek rano govoriti.

Roditelji nisu pozvani

– Kada budemo imali cijeli spis, moći ćemo ocijeniti kako ćemo se očitovati i braniti od optužbi – dodao je branitelj bivšeg supruga televizijske urednice Dijane Čuljak, suvlasnice Core medije. Prema nekim informacijama, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, koje provodi istragu protiv poduzetnika i odgovornih osoba u tvrtkama s kojima je Core media poslovala pod sumnjivim okolnostima, ubrzo bi moglo proširiti istragu na još nekoliko aktera iz svijeta televizije koji su, čini se, bitni za kontekst poslovanja Core medije. U prilog tome govori i to što ŽDO kao svjedoke u istrazi poslovanja Šelebaja Selliera kani saslušati nekolicinu uglednih novinara s javne televizije.

– Bili smo na razgovoru i to je bio jedan osobni poziv na koji smo se odazvali. Nismo privedeni kako se pisalo. Tema je bila televizija, a kako se sada poduzimaju predistražne radnje prema nekim osobama, nisam slobodan detaljnije govoriti o toj temi – rekao je urednik na HTV-u Nikola Kristić.

I novinarka Maja Sever kazala je da o situaciji ne može govoriti. Da je na razgovor u tužiteljstvo pozvan kao svjedok, potvrdio je i novinar Goran Rotim. Iako su u razgovoru za Večernji list roditelji pritvorenog poduzetnika jasno postavili pitanje kako to da je njihov sin u Remetincu, a njegova bivša supruga još uvijek na slobodi, Milan i Jasminka Šelebaj nisu zasad dobili nikakav poziv da se odazovu razgovoru u tužiteljstvu.

Ista je situacija i s Mišel Zorić, djevojkom Šelebaja Selliera, koja je u trenutku uhićenja, kao i njezina sestra te otac njezina partnera, bila s njim u autu. Jučer nam je kratko rekla da s njom iz tužiteljstva zasad nitko nije kontaktirao, no misli da za tim i nema potrebe.

– Nemam im što reći. Mogućih spornih godina nisam poznavala Vladimira, zajedno smo tek šest mjeseci, pa ja o njegovu poslovanju doista ne znam ništa. Mogli bi me jedino pitati detalje vezane uz uhićenje, no već sam na policiji rekla da nitko od nas nije bježao i da smo išli na poslovne sastanke – rekla je poduzetnikova djevojka.

Kako je uspio u biznisu

Tužiteljstvo, podsjetimo, Šelebaja Selliera sumnjiči za zloporabe zbog kojih mu prijeti i do deset godina zatvora, a koliko je poznato, u pozadini priče je novac.

Tako se sumnjiči za izdavanje fiktivnih računa tvrtkama s kojima je Core media poslovala, ali i za podizanje već uračunatog PDV-a. No nameće se pitanje kako je poduzetnik, koji do prije nekoliko godina nije imao velikog iskustva u svijetu medija i televizijske produkcije, u kratkom roku, koji se inače poklapa s početkom veze s Dijanom Čuljak, uspio ostvariti uspješne kontakte na javnoj, ali i komercijalnoj televiziji te im uspješno prodavao svoj proizvod. Ne bi bilo čudno da se o tome dozna i iz iskaza svjedoka.

Komentara 3

AU
austria
07:14 26.10.2011.

Šelebaj je ruglo Domovine isto kao i Polančec i Rončević.

MI
mica1111
07:00 26.10.2011.

....zamjenili ste slike Rotima i Kristića...popit još jednu kavu,pa će biti bolje...

Avatar GLAVNISUDAC
GLAVNISUDAC
15:52 26.10.2011.

nikad ništa od nje kao novinara...možda bude u zatvoru bolje uređivala zidne novine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije