nesigurne lozinke

Pošti na Gmailu pristupat ćemo USB ključem ili otiskom prsta

Google (1)
REUTERS/Pixsell
21.01.2013.
u 20:25

Ma koliko složene bile, lozinkama se više ne možemo potpuno obraniti od hakerskih napada

Već godinama svoje e-mailove, pristupe uslugama pa i računala općenito štitimo lozinkama, no čak i one najkompliciranije više nam ne pružaju dovoljnu zaštitu. Sve češći hakerski napadi i sve sofisticiranije metode i Google su natjerali na razmišljanje o novim rješenjima. Pretraživački gigant stoga testira USB ključeve, mobitele pa čak i komade nakita koji bi se mogli ponašati kao fizički ključevi koji bi korisnicima omogućavali pristup e-mailu. Što će se od toga pokazati kao najbolje rješenje, Google će objaviti već idući mjesec.

– Lozinke više nisu dovoljno sigurne. Umjesto njih mogli bismo, primjerice, koristiti mali USB ključ Yubikey koji bismo uključili u računalo i otključali svoju poštu. Još jedno rješenje mogla bi biti autorizacija otiskom prsta ili bežičnim čipovima koji se već ugrađuju u neke mobitele, a mogu se ugraditi i u nakit – rekao je Googleov dopredsjednik za sigurnost Eric Grosse.

>>Korisnici Gmaila moći će slati datoteke veličine do 10 GB

 

 

Komentara 3

Avatar BetaBee
BetaBee
21:32 21.01.2013.

e moj Google, nećeš taj film gledati.

DU
Deleted user
23:06 21.01.2013.

ma kakva zaštita privatnosti cilj je što veća kontrola stoke sitnog zuba

OB
-obrisani-
12:05 22.01.2013.

Google,Facebook,Tweeter,sve izmišljotine global zion network za kontrolu privatnosti. Iza svih njih stoje američke obavještajne agencije.Najbolje kad otvorite tačuin na YT preko Googla pa vas traže broj mobitela ako tobože zaboratite lozinku .Sve svinjarije globalnog cionizma.Sad još tražeiu otiske prstiju.Cionisti nass žele sve kontrolirati i imati za robove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije