Slučaj Antonia Bilić

Potraga je završila tamo gdje je i počela – u Modrušu

\'nestala antonia bilic\'
Foto: Pixsell
1/3
28.11.2012.
u 20:00

Pravda je Paravinju sustigla i bez pronalaska Antonijina tijela te je dobio 40 godina robije.

Posmrtni ostaci još uvijek nepoznate osobe pronađeni su samo nekoliko kilometara od odmorišta Modruš na glavnoj državnoj cesti gdje je posljednji put zabilježen signal mobitela Antonije Bilić.

Koncentrični krugovi

Danas, 540 dana od njezina nestanka, zvuči uistinu nevjerojatno kad je poznato da je najopsežnija policijska potraga u Hrvatskoj praktično krenula upravo s te lokacije. Policijska istraga sa svakim novim danom i novom spoznajom širila se poput koncentričnih krugova. Među prvim pretraženim terenima, u vrijeme dok je izgledalo da Antonijin nestanak mora biti povezan s nekom mladenačkom nepromišljenošću, uz teren nedaleko od odmorišta Modruš pretražene su i lokacije u neposrednoj blizini djevojčina rodnog sela Kričke, cesta prema Klisu, kuća obitelji Bilić te još od vremena rata napuštene kuće u blizini. Kada je tjedan dana kasnije, prema iskazu jedinog svjedoka s Čikolskog mosta, izrađen fotorobot vozača kamiona s plavom ceradom, policija je provjerila čak 300 osoba nalik najtraženijem hrvatskom bjeguncu. Tjedan dana kasnije, policija prvi put spominje ime Dragana Paravinje, a potraga se seli u Republiku Srpsku na planinu Motajicu. Treći dan potrage policija je zabilježila važno priznanje ubojice, za koje će on kasnije tvrditi da je iznuđeno batinama.

Pokazat će se, međutim, da Paravinji, u tom trenutku već okovanom lisičinama, nije nedostajalo drskosti da istražitelje navodi na pogrešan put. Upravo na temelju njegovih nacrta hrvatska policija počinje veliku potragu za Antonijom uzduž rijeke Krke, tragom kretanja Paravinjina kamiona, uz pomoć GSS-a i pasa tragača.

Nezabilježena akcija

Kada ni ta nadzemna potraga nije urodila plodom, pristupilo se dosad nezabilježenoj akciji isušivanja Brljanskog jezera, a put je istražitelje vodio i prema obiteljskoj kući Paravinjinih, ali bez uspjeha. Potom se pristupilo pretraživanju akumulacijskog jezera Muškovci kod Obrovca te rijeke Zrmanje. I opet bez uspjeha.

Pravda ga je, međutim, sustigla i bez pronalaska Antonijina tijela. Koje je, kakve li ironije, ako to vještačenje potvrdi, ležalo na samom početku puta do istine.

>>Prvi rezultati obdukcije: Kosti pripadaju mlađoj ženskoj osobi

Ključne riječi

Komentara 5

VV
Vražji Vrag
21:07 28.11.2012.

Nadam se da je živa i da to nije ona, ali netko je , nažalost. Baš ružno i tužno.

ME
metla
07:34 29.11.2012.

Pa Karamarko daje izjave kao da već ima DNK izvještaj te da je osuda Paravanje opravdana.

SI
silversurfer22
09:09 29.11.2012.

..gdje su sada zagovornici Parasvinjine nevinosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije