Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PREMINULOG LIJEČNIKA
Povratak na članak

Predsjednica anesteziološkog društva: 'Sramota je da danas netko umire u bolovima'

Ponekad se neka od educiranih sestara i zaposli, no uglavnom dobiju otkaz jer nakon školovanja i prakse trebaju dobiti veću plaću, a bolnicama je jeftinije imati pripravnice s nižom plaćom, mišljenja je predsjednica Hrvatskog društva za anesteziologinju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu doc.dr.sc. Višnja Ivančan

Komentari 4

ZA
Zapresictkon
15:34 06.09.2023.

Nemojte biti poneki zajedljivi. Ono što je dr. rekla odnosi se na sve umiruće. Kada liječnici znaju, a to trebaju znati inače im treba oduzeti licencu, da bolesnik umire, da nema načina više mu pomoći u smislu poboljšanja stanja, onda je sigurno opravdano davati mu opijate i lišiti ga bolova i straha koji sigurno osjeća ako je svjestan stanja. Dakle tu se ne radi o kršenju načela"primarno ne naškoditi" već se radi o pomoći čovjeku do zadnjeg izdisaja da umre dostojanstveno bez bolova i strahova. Nije jasno koji su to razlozi zbog kojih šibenski anesteziolog nije dao čovjeku morfij? Moguće pogoršanje respiracije? Pa bilo je jasno da čovjek umire, da je pitanje ne dana već razlike u minutama. Ma nije etički ne smanjiti ili čak ukloniti posve bol i strah, time nećemo nikome naškoditi. Ni jednom bolesniku, nije bitno je li liječnik, kako kaže jedan prethodni pekar ili čovjek bilo kojeg statusa. Radi se o ČOVJEKU. Donijeti jasne smjernice, osigurati dostojanstveno umiranje. Toliko smo valjda zaslužili.

VL
SA
samader
07:08 06.09.2023.

Sramota je i pobiti 20 000 ljudi u dvije godine i istovremeno biti nosioc totalitarnog društva. Ali, eto to je realnost u kojoj živimo.

VL
OT
otrovnijezik
04:26 06.09.2023.

Sramota je i prestati proizvoditi jedini lijek na svijetu za srčane bolesnike Tinidil koji radi Pliva. Zato smo je prodali da drugi upravljaju a bolesne tko ebe neka crknu ionako nas ima previše.

VL
BT
Branko_Trol
07:09 06.09.2023.

Jel bi se tako bunila i da je neki pekar umiro u bolovima?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.