Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U KUTINI

Preminuo dječak koji je romobilom prelazio cestu na zebri pa je na njega naletio auto

Stupovača
Foto: KuTina info/Facebook
1/3
29.11.2023.
u 12:52

Tragična nesreća dogodila se u Stupovači, naselju u sastavu grada Kutine, prošlog četvrtka, a na dijete je naletio 24-godišnji vozač

Pet dana nakon prometne nesreće, preminuo je dječak na kojeg je naletio vozač automobila dok je na električnom romobilu prelazilo cestu u Stupovači, naselju u sastavu grada Kutine.  Vozač je automobilom naletio na dijete koje je bilo na električnom romobilu u Stupovači na obilježenom pješačkom prijelazu u četvrtak ujutro, potvrdila je sisačko-moslavačka policija. Dijete je odmah bilo prevezeno u bolnicu, no izgubilo je bitku za život.

Policija je ranije izvijestila kako se u četvrtak, 23. studenog oko 7 sati, u mjestu Stupovača na području Kutine, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao automobilom bjelovarskih registracija te je dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine udario u dijete koje je u tom trenutku prelazilo preko obilježenog pješačkog prijelaza upravljajući električnim romobilom, bez korištenja zaštitne kacige. U ovoj prometnoj nesreći dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI: 

Policija je protiv vozača podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu dok je Hrvatskom zavodu za socijalni rad poslano izvješće.

Građani Kutine javno su tražili od Hrvatskih cesta i Policije da nešto poduzmu kako bi se povećala sigurnost na dionici državne ceste D-45 na dionici od Kutine do Garešnice. Te zahtjeve na 22. sjednici Gradskog vijeća gradonačelniku Zlatku Babića, prije tužne vijesti o smrti djeteta, prenijela je vijećnica Barbara Mihaljević.

Nakon nesreće na pješačkom prijelazu postavljena je kamera za nadzor brzine, no mještani i dalje smatraju da to nije dovoljno te da kamera neće zaustaviti vozače da ne voze brzo. 

Komentara 26

Avatar Osprey
Osprey
12:56 29.11.2023.

Romobile treba zabraniti jer ih se uopće ne vidi kad voziš

KP
Karlovacko pivo
13:31 29.11.2023.

Žao mije djeteta i sućut obitelji ali ovo nije prvi niti će biti zadnji slučaj električni romobili su nešto najgore štose moglo izumiti i dopustiti na cesti

DO
doberdedec
13:29 29.11.2023.

Sve dok se ne promjeni u zakonu. Da pješaci, biciklisti, romobilisti, kada namjeravaju priječi tkzv. zebru, moraju stati i uvjeriti se da li su u mogućnosti na siguran način preći zebrom prometnicu. Jer pješaci, biciklisti, romobilisti, uvjereni u svoju nedodirljivost i da vozač mora stati, ne ovisno da li on to može ili ne može, iako on, pješak, biciklist, romobilist, svojom radnjom oduzima prednost vozilu. Biti će i mrtvih i povrijeđenih u prometu na zebri. Ali to nikako da netko od odgovornih shvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije