sukob s policijom

Pretučeni Alen Ajkić (20) iz bolnice se vratio kući

alen ajkić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
12.04.2010.
u 22:25

Alen teško govori, a još uvijek ima vidljive otekline i podljeve oko očiju.

Više od dva tjedna nakon sukoba s trojicom policajaca u civilu na karlovačkoj benzinskoj crpki Tifon, dvadesetogodišnji Alen Ajkić u ponedjeljak se iz bolnice vratio kući.

Nakon što se na Facebooku pojavila grupa podrške pritvorenom policajcu i njegovim kolegama, jutros je ta grupa ugašena, odnosno u njoj više nije moguće ostavljati komentare. Iz grupe koja je jučer imala oko 1300 članova, izbrisao se i sam osnivač grupe.

Alen teško govori, ima podljeve oko očiju
Skromni stan u gradskom naselju Švarča uskoro je postao premali da bi uz članove obitelji i prijatelje primio sve koji su ga željeli pozdraviti.

– Kako je bilo prvih dana, sada se osjećam odlično. No, daleko je sve to od dobroga – rekao je Alen Ajkić. Teško govori, a još uvijek ima vidljive otekline i podljeve oko očiju.

– Kako će biti dalje s mojim zdravljem, ne znam. Dogovoreno je da nekoliko dana ostanem kod kuće, a u petak moram ponovno u bolnicu na pregled. Ne želim puno govoriti o cijelom slučaju. Dogovorio sam se s odvjetnikom da će konkretne informacije o sudu i tužbama ubuduće davati on – zaključio je Ajkić.

Njegov odvjetnik Željko Olujić kaže da će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba koje su, uvjeren je, zataškale Ajkićevo premlaćivanje.

– Prijavu ćemo proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu te na ruke glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Podnosimo je protiv nepoznatih osoba jer još uvijek ne znamo je li zataškavanje bilo na razini uprave ili na razini ravnateljstva policije – kaže Olujić.

Od države će tražiti naknadu štete za Ajkićeve ozljede, a ne uspiju li se nagoditi, dići će tužbu, no još ne zna na koji iznos.

– Uključili smo se, kao oštećena strana, i u kazneni postupak protiv suspendiranog policajca Maglića – rekao je Olujić.

 

Ključne riječi

Komentara 65

OB
-obrisani-
19:38 13.04.2010.

..Vidim da samo mali koračić djeli grupu na facebooku od izgradnje konc-logora za one koji nisu po njihovom \'\'ukusu\'\' A onda kako Main Kampf nalaže, jednog po jednog u peć... Policajci, medicinsko osoblje, da je Hitler živ ponosio bi sese s vama. Ja sam uvijek mislio da su Slovenija i Hrvatska u bivšoj Jugi po mentalitetu bile \'\'zapad\'\' a svi drugi Balkan.Kako sam se ružno prevario.Sve je to isti k_rac.Od Vardara pa do Triglava, mržnja, primitivizam, netolerancija, nasilje, janjetina, cajke.Sve je to isti mentalni sklop.I Vi stvarno mislite u Europu? Od Bruxellesa možete jedino dobiti lovu iz predpristupnih fondova, da si kupite toljage, zalutala \'\'civilizacijo\'\' iz kamenog doba...

OB
-obrisani-
23:38 12.04.2010.

e bre cigo vas niko ne vole, a mi kao bubreg na loju.

MA
Magnifier
15:51 13.04.2010.

...mali je teški kriminalac., u svojem dosjeu ima teških pljački poput oružane pljačke mjenjačnice.... ...na slobodi je samo zahvaljući našemu rupičastom pravnom sustavu,... ON NIKAKO NIJE ŽRTVA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije