Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijednosni sustav

Prgomet objasnio razliku između njega, Esih i Hasanbegovića

Drago Prgomet
Foto: Televizija N1
1/5
09.05.2017.
u 21:55

- Oni zastupaju nešto što je konzervatizam i radikalna desnica i njihov vrijednosni sustav. To nije moj - rekao je Prgomet.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet u emisiji Veto televizije N1 rekao je da je demokratsko pravo Zlatka Hasanbegovića da se kandidira na listi Brune Esih te da mu oni neće stati na putu izborne pobjede. 

- Čovjek je izabrao svoju listu, statut je tu jasan i mi smo tu priču ovaj vikend završili. Ne vidim više razloga vraćati se na tu priču - rekao je Prgomet. Na pitanje izbjegava li govoriti o Hasanbegoviću, jer HDZ-u trebaju njegova i ruka Brune Esih u Saboru, Prgomet je kazao da to nije tako. 

"Zastupaju konzervatizam i radikalnu desnicu"

- Oni zastupaju nešto što je konzervatizam i radikalna desnica i njihov vrijednosni sustav. To nije moj - rekao je Prgomet i dodao kako oklijevanje HDZ-a oko izbacivanja Hasanbegovića nije naštetilo njegovoj kandidaturi za gradonačelnika. 

Nije ga niti iznenadila odluka Hasanbegovića da ode na listu nezavisne zastupnice. - Esih i Hasanbegović i ja  smo imali korektan odnos ali nikad nismo razgovarali o planovima za Zagreb. Mislim da mi njihova kandidatura neće naštetiti - rekao je Prgomet i dodao da su mnogi pokušali ući u biračko tijelo HDZ-a, ali da je ono najstabilnije već godinama. 

Koalicija HDZ-HNS

Objasnio je i da mu ne bi smetala koalicija HDZ-a i HNS-a u Saboru - Nemojte zaboraviti da demokršćani i liberali čine većinu u europskom parlamentu. Prije su to bili socijalisti s demokršćanima. Odabiru se političke opcije koje nude političku stabilnost. Sve što u Hrvatskoj nudi takvu opciju, a odluku o tome donese Nacionalno vijeće HDZ-a da je to i HNS, za mene je to prihvatljivo - kazao je Prgomet. 

Komentara 50

KA
kamišar
22:38 09.05.2017.

Kameleon dijeli lekcije o političkom moralu? Kako se taj navečer uopće može pogledati u ogledalo!

MK
mksdk
22:29 09.05.2017.

Prva tri komentara... parole. Izvrsno. Al će Bruna obrisati pod s HDZ-om pa to je strašno.

Avatar alien79
alien79
22:18 09.05.2017.

Naravno da ekstremnom liberalu Trgometu ne bi smetala koalicija sa jednako tako ekstremnim i radikalnim ljevičarima anacionalistima iz haenesa. Samo neka to objasni poštenim i normalnim ljudima koji glasaju protiv takvih ekstremizama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije