USKOK

Ž. Marković privedena zbog mita. S. Linić: To je obračun sa mnom

željka marković
Nel Pavletić/PIXSELL
17.06.2011.
u 11:23

Policija nije željela davati dodatne informacije jer je riječ o predmetu koji vodi USKOK

U Rijeci je policija danas privela Željku Marković, ravnateljicu Direkcije poslovnih objekata riječkog odjela gradske uprave za komunalni sustav, inače blisku suradnicu bivšeg i sadašnjeg riječkog gradonačelnika Slavka Linića i Vojka Obersnela.

Neslužbeno doznajemo da je Marković privedena zbog primanja mita i namještanja natječaja za dobivanje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke te kako je bila Linićeva  "desna ruka" dok je on bio gradonačelnik.

Poslovni prostor u kojem se nalazi zlatarna Vivi, također neslužbeno doznajemo, posljednji je slučaj davanja mita za dobivanje poslovnog prostora u najam.

– Osoba sam koja je cijenila rad Željke Marković. Ona je kreirala odluke da zaštiti imovinu grada. Osim pozitivnog mišljenja ne mogu o tome ništa više reći, ali bojim se da su razlog tome prljavi ljudi u policiji, Grbić, Karamarko, koji se tako obračunavaju sa mnom i podmeću mi jer se u javnosti govori da je ona bila moja bliska suradnica – rekao je za Večernji list Slavko Linić. Dodao je da je sustav Grada Rijeke takav da onemogućuje zloporabu ijednog pročelnika.

– Neka USKOK odradi svoj posao, zaključuje Linić.

Policija nije željela davati dodatne informacije o slučaju jer je, kako kažu, riječ o predmetu koji vodi USKOK, ali neslužbeno doznajemo da je sve krenulo od istrage koja se vodi protiv pojedinih državnih inspektora u Rijeci, a određena saznanja iz tog postupka dovela su do Željke Marković koja je naknadno postala predmetom istrage.

Iz središnjice Državnog inspektorata stigla je i službena potvrda da je policija imala, kako navode, "određena postupanja u Područnoj jedinici Rijeka u predmetu na kojem surađuju s policijom i USKOK-om. No, kako je riječ o USKOK-ovu predmetu, za više informacija upućuju upravo na njihovu adresu. No USKOK o ovom slučaju zasad ne daje službene informacije.

Povodom današnjeg privođenja Ž. Marković priopćenjem se oglasio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koje donosimo u cjelosti:

"Prema informacijama koje sam dobio od policije, riječ je o akciji USKOK-a kojom je istraživana moguća korupcija u Državnom inspektoratu te se u sklopu te obrade pojavila sumnja o primanju mita od strane odgovorne osobe za gradske poslovne prostore.

Pozdravljam i podržavam svaku dobro pripremljenu akciju USKOK-a, a za najstrožu osudu su svi, pa tako i zaposlenici gradske uprave, ukoliko im se dokaže nezakonitost u obavljanju posla. Grad Rijeka i ja osobno uvijek smo bili na raspolaganju svim nadležnim tijelima za pružanje bilo kakve dokumentacije ili informacija. U Rijeci se u postupku dodjele poslovnih prostora, svaki poslovni prostor licitira na javnoj licitaciji,  a i sve licitacije se od 1993. godine snimaju kamerom. Stoga pozivam one koji manipuliraju informacijama prema medijima da to ne čine.

Naime, zanimljivo je, kako je vijest o akciji USKOK-a do mene došla prvo od novinara iz Zagreba i kako se u njoj spominje uhićenje moje bliske suradnice, premda je riječ o akciji usmjerenoj prema korupciji u Državnom inspektoratu.

To, naravno ne umanjuje štetu koju ova sumnja u primanje mita uzrokuje Rijeci, ali je pogrešno proglašavati službenicu gradske uprave mojom bliskom suradnicom, a još manje bliskom suradnicom mog prethodnika. Naime, ona je jedna od pedesetak rukovoditelja u gradskoj upravi Rijeke koja broji oko 400 zaposlenih."

Ključne riječi

Komentara 229

MI
miso
17:03 17.06.2011.

Linić do izbora mora pasti. Drugarica Tito.

OB
-obrisani-
18:36 17.06.2011.

ovaj linić je lud!

LO
lovacluka
14:41 17.06.2011.

Ona je SDP-ovski A.Despot gđa 10-15% provizije, ovisno kolika je težina usluga. Mislim da u SDP-u ima toliko mulja da će se mnogi iznenaditi, pogotovo u RI- SDP-u, previše se Linić upekmezio, da bi glumio nevinog dječajca. Još čekam ove i HSS-a da ih Uskok pročešlja, koliko tu tek ima materijala, ali otkrit ćemo i to u 11.mj. kad odu s vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije