Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POKAZALA SE PRAVDA'
Povratak na članak

Prva oslobađajuća sudska presuda za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru: Marijan Živković oslobođen optužbi

Emil Mitrovski, odvjetnik Marijana Živkovića, rekao je kako je i očekivao oslobađajuću presudu te da je na kraju pobijedio zakon.

Komentari 25

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
17:14 07.11.2016.

A zašto su ga uopće i osudili ? Naprvio je ono što bi svaki normalni čovjek napravio.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
18:56 07.11.2016.

Dvopisane natpisne ploče u Vukovaru postavljene su kršeći pravne i zakonske nadležnosti, Milanovićevom noćnom sačekušom, kršeći i čl.8 UZoPNM. Dakle Marijan je spriječio nezakonitost.

VL
DU
Deleted user
19:07 07.11.2016.

gradsko vijeće nema nikakve ingerenecije nad državnim zgradama i institucijama gdje je osvanula ćirilica preko noći. "Gradsko vijeće Grada Vukovara 14.srpnja 2009. Godine donijelo je novi Statut Grada Vukovara i u članku 51. Stavak 3. Uredilo slobodnu uporabu srpskog jezikaa i ćiriličnog pisma i u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara. Zato kad država sama krši propise neka gradjani kao gospodin Živković uzmu čekić u ruke i neka provedu zakon. Hvala gospodinu Živkoviću na žrtvi i hrabrosti.

VL
JO
josipmacek
18:00 07.11.2016.

čindbenik kad laže trebao bi bar poluistinu koristiti- on sigurno zna da je lignja htio minjati temelje hrvatske-a ne ovaj branitelj-

VL
JO
josipmacek
18:14 07.11.2016.

ne mogu dalje i protiv sebe i protiv pokorenih medija komentari godinama idu drugom kolonom onom istom koju je josipović koristio da bi skrenuo hrvatsku ponovno partizanima i ustašama kao stvaraoce hrvatske- da budem točniji hrvatsku su po ligni stvorilii usta še i partizani ja s e s tisnem na tu podijelu jer ustaše u hrvatskoj ne postoje a partizani itekako postoje -dali bi se danas otkrila huda jama da je hrvatska krenula lignjinom kolonom -i kad ovo i slično na pišem radi čitatelja mlađih generacija uvezeni novinari jna podoficirčići bez prikvalifikacije brišu komentar ili zaključavaju račune i danas od dva jedan je odmah ukraden a drugi - za neko vrijeme možda pola ure isto nestat će--a što da radim ako vidim koje priče piše čindbenik namijernno iskrivljhene-i neistinite i on ostaje na portalu i to mlađi uzrast čita i za glupljuje se opet namijerno čindbeničevim lažima--

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
18:32 07.11.2016.

Hoće li sad progoniti onoga tko je podignuo kaznenu prijavu protiv postena covjeka ili tome Soros cuva ledja?

VL
Avatar Cinco
Cinco
18:29 07.11.2016.

Protuzakonito postavljene od strane mrzitelja Hrvatske i njenih zakona. Konačno malo pravde.

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
20:04 07.11.2016.

Vrijeme nosi svoje, nekad su ljiljani koje tzv bosnjaci dizu u nebesa predstavljali stilizirane krizeve danas su ponos muslimana, tako je i s cirilicom danas ona u hrvatskopj predstavlja zlo, tisuce mrtvih, razorenih i spaljenih sela.... sjeca li se jos tko do temelja spaljenih ćelija? Zivkovicu kapa do poda.

VL
OG
Oger
19:14 07.11.2016.

I tako smo ozakonili vandalizam. Ovo je cista politicka presuda. ...Oni koji su stvorili zakonske uvjete za postavljanje dvojezicnih ploca sad ignoriraju svoj vlastiti zakon!! Pravna drzava je zaronila u blato.

VL
RI
rikavac
19:48 07.11.2016.

Pa kad si frustriran bio i kad nisi mogao to podnijet zbog tragedije cirilicu u Vukovaru pa sto nisi cekicem stukao one sto su izglasali.Svoje Domoljube.

VL
OG
Oger
19:33 07.11.2016.

@Jedan1, ..nemoj lagati. Gradsko vijece Vukovara donijelo je odluku o postavljanju cirilicnih ploca. Za to su glasovale sve stranke i jedan predstavnik SDSS-a (od njih troje u Vijecu). ..Svih jedanaet clanova SDP-a i dvojica SDSS-ovaca glasovali su protiv.

VL
CI
cinbenik
17:39 07.11.2016.

Sada neka ih sve polupa,pa jos su tu...Pobijwdili zakon na HDZe nacin,no ploce stoje,nitko nedize satore i nepravi dvije kolone,a nenarodna vlad je skoro godinu na vlasti,a sada imamo nenarodnog presednika sabora...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.