Ispovijest žrtava

Prvi posjet Hrvatskoj započeo u Traumi

paok, ozlijeđene grkinje
Goran Jakuš/PIXSELL
14.12.2010.
u 23:16

Bude li Dinamo ikad gostovao u Solunu, moglo bi biti mrtvih, izjavio je grčki novinar

Stella Stylianou i Anastasia Pagoni, četrdesetogodišnje odane navijačice grčkog PAOK-a, danas su prvi put stupile nogom na hrvatsko tlo, a samo dvadesetak minuta nakog toga doživjele su huliganski napad.

Nisu mogle disati

– Stvorili su se odjednom. Pretpostavljam da su bili mlađi dečki, ali s obzirom na to da su svi pokrili glave crnom kapom (fantomkom), ne bismo nikoga prepoznale – kazale su prijateljice u prepunoj čekaonici u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici gdje su, čekajući red, gazama pokušavale zaustaviti krvarenje. Ruke obiju žena bile su pune porezotina, a Stelli je bio ozlijeđen i nos.

>>Grci u šoku: Dočekali smo vas kao gospodu, a vi nas kao stoku

– Kad su počeli bacati kamenje, bacile smo se na pod. Odjednom se stvorio gusti dim od kojega nismo mogli disati. Molili smo vozača neka otvori vrata, ali nije nas poslušao. Zatim smo mu govorili neka nastaviti voziti samo da se odmaknemo, ali nije htio jer je bilo crveno na semaforu – ispričale su.

Kako bi došle do daha, na kraju su, poput ostalih, skakale kroz razbijene prozore, a tako su i zaradile ozljede, na sreću lakše. Nezadovoljne su i policijom. Policijska vozila bila su ispred i iza njihova autobusa, no kad se dogodio napad, policajci nisu, tvrde, učinili baš ništa!

Iako šokirane i uznemirene, pomirljivo dodaju da u svakoj zemlji ima agresivaca izvan kontrole. Još ne znaju hoće li bodriti svoje na Dinamovu stadionu. Malo ih je strah.

Stavros Kolikas, novinar grčke Exedre, ljutito je izjavio: – Onaj tko je normalan shvatio bi da je riječ o VIP gostima, a ne o organiziranim navijačima PAOK-a. Mi novinari putovali smo od Plesa u kombiju, tek smo kasnije čuli za napad na bus. Bude li Dinamo jednom u budućnosti gostovao u Solunu, bojim se da bi moglo biti i mrtvih u sukobima navijača – pesimistično će Kolikas.

Dodatna motivacija

Trener PAOK-a Loakim Havos kazao je da takvi napadi štete nogometu koji su ovamo došli slaviti.

Jedan od igrača, veznjak PAOK-a Giorgos Fotakis, rekao je da igračima napad daje dodatnu snagu za utakmicu, ali istodobno da na njega ne pokušavaju misliti, već se koncentriraju na igru. No, koncentraciju su im pokušali poljuljati navijači Dinama koji su navečer ispred hotela Esplanade, gdje su odsjeli, zviždali i galamili.

Komentara 11

RA
ravaneli001
09:32 15.12.2010.

uhvačene,kupiti im kartu za avion i poslati za Grčku,sretan put.

ĐV
đontra volta
00:13 15.12.2010.

Da sada čemo zbog iskomplesiranih i maloumnih idiota izgubiti pravo na natijecanje u europi. Samo sramote Dinamo i BBB kao i hrvatsku.

SM
simune mali
21:31 15.12.2010.

klub dinamo a i ostale klubove koji imaju samo huligane, zabranit sve nastupe u zemlji i europi, jer oni sramote Hrvatsku i HRVATE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije