ubio se policajac

Prvo mu pakirali ljubavne, a onda kreditne probleme

'DINO MOLNAR'
Foto: ' '
1/3
31.01.2013.
u 08:37

Molnar nije dobio suglasnost za fakultet iako su je drugi dobili. Kome sam to stao na žulj, pitao se Molnar u prijavi

Unutarnja kontrola MUP-a zaključila je da je većina onog što je pokojni policajac Dino Molnar napisao u svojoj prijavi, u kojoj opisuje korupciju u svojoj Policijskoj postaji Mursko Središće i Policijskoj upravi međimurskoj, neutemeljeno. Tako su se potvrdile informacije koje su iz policijskih krugova došle do Večernjeg lista još prošlog tjedna, kad nadzor Unutarnje kontrole nije bio gotov, da će se Molnarova prijava odbaciti. Isto tako iz više izvora rečeno nam je kako su neki od prozvanih čelnika PU međimurske govorili još prošlog tjedna da će se Molnarova smrt prikazati samoubojstvom zbog ljubavnih problema, a ne zbog problema na poslu i mobinga, o čemu je pokojni policajac detaljno pisao u svojoj prijavi na 19 stranica.

S obzirom na to da Molnar nije imao problema s djevojkama, moralo se odustati od tog spina pa su smislili novi – financijski problemi. I jučer su se po međimurskim portalima zaista pojavile takve tvrdnje. Pozivajući se na policijske izvore, neki su mediji tako Molnarovo samoubojstvo objasnili prevelikim kreditnim zaduženjem te da se ne zna na što je trošio novac. No Molnar je bio samac, živio je u roditeljskoj kući i nije imao većih životnih troškova.

U priopćenju koje je MUP poslao u vezi s nadzora Unutarnje kontrole posebno je istaknuto i da Molnar nije bio ometan u napredovanju. Pa tako tvrde da nije dobio suglasnost za nastavak školovanja jer nije bilo potrebe službe za visokom stručnom spremom. Dino Molnar je u svojoj prijavi detaljno opisao i slučaj svog napredovanja. Tako piše da je od načelnika Policijske postaje Mursko Središće Miljenka Vrbaneca tražio suglasnost za nastavak školovanja koji mu je tvrdio da mu je dao tu suglasnost, no u kadrovskoj službi su mu rekli da nije.

“Išao sam pitati načelnika, isti mi je rekao u lice da je potpisao suglasnost”, napisao je Molnar. Navodi i da su petorica njegovih kolega dobili priliku za pristup prijamnom ispitu za nastavak školovanja, a da je on i jedan kolega nisu dobili. Molnar piše i da mu je pismeno odgovoreno kako njegova postaja nema potrebe za većom stručnom spremom te konstatira da su dvojica kolega koji su dobili suglasnost iz PP Štrigova, koja je također postaja treće kategorije. Zaključuje da je sve to tragikomično.

“Tu se vidi da sam očito nekome smetao, nisu mi dali ni šansu da pristupim prijamnom ispitu i naravno da nema dobrih argumenata zbog čega nisam dobio suglasnost. Kome sam to stao na žulj? Želim da se istraži tko je zloporabio svoj položaj i ovlast”, piše Molnar.

>> Stegovni postupak protiv trojice policajaca po prijavi Dine Molnara

>> Posljednje riječi Dine Molnara bile su: Bok, čujemo se

Komentara 51

RT
Rollo Tomasi
09:52 31.01.2013.

Po količini minusa, vidim da se više ne isplati komentirati. Svi vi već znate istinu. Samo vam još treba dati popis ljudi koji su navedeni u prijavi, dati vam na glasanje da izaberete krivce i naravno izbor kazne. Jadnog li naroda...

Avatar javorko
javorko
10:39 31.01.2013.

ovo je prestrasno ovo horor naseg drustva i pitam se do kad cemo ovako zivjeti dokad?

DU
Deleted user
09:47 31.01.2013.

Kakva "interna kontrola"? Tko ju provodi? Oni koji su u svemu optuženi od pokojnika. Ma koje bi to "čudo bilo" kad bi oni "potvrdili" sve optužbe. Zašto MUP od samog sebe radi lakrdiju? Pa dajte pošaljite neovisnu inspekciju koja s MUP-om nema veze pa sačekajte njihovi izvješće. Balkanijada bez kraja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije