Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE PRVI PUT'

Rada Borić prozvala emisiju: 'Na Otvorenom osvrt na 2023. a nijedna žena! Sramotno'

HRT
29.12.2023.
u 22:31

Hrvatska radiotelevizija nije komentirala ovu situaciju, niti objasnila zbog čega su gosti u emisiji bili samo muškarci

Rada Borić, zastupnica Gradske skupštine iz redova Možemo!, upozorila je na nejednaku zastupljenost muškaraca i žena na jednoj HRT-ovoj emisiji Otvorenog. Naime, sinoć je glavna tema Otvorenog bila 2023. godina i sve što ju je obilježilo, a u njoj su gostovali samo muškarci. 

U emisiji su tako gostovali ekonomski stručnjak Mladen Vedriš, kolumnist Željko Trkanjec, komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, a naknadno su im se pridružili i akademik Sven Lončarić, državni tajnik Josip Pavić i skladatelj Nikša Bratoš. Emisiju je pak vodila žena, Zrinka Grancarić.

- Na Otvorenom osvrt na 2023. Niti jedna gošća! Nije da je prvi put, ali je sramotno da javni servis misli da nema žena koje bi mogle komentirati događaje u 2023. - poručila je Rada Borić na svom Facebook profilu. 

Hrvatska radiotelevizija nije komentirala ovu situaciju, niti objasnila zbog čega su gosti u emisiji bili samo muškarci.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

GR
Greben
23:18 29.12.2023.

Voditeljica je zena!!! To Boric nije primijetila! S druge strane Boric, a posebno Bencic, moraju cuvati vratne zile za odrzavanje neMozemo na zivotu!

PR
prajdali100
23:13 29.12.2023.

Znači dražesna Rada se nešto našla uvređena i povređena.Tko ni rekao da je tako osjetljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije