Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU PLATILE KAZNE

Raspisana tjeralica za dvije majke iz Njemačke: Traže ih jer djecu nisu slale u školu

Ilustracija
Pixabay
03.02.2024.
u 16:25

Jedna je majka školu obavijestila da će njezin sin biti odjavljen i prebačen u 'germanski obrazovni sustav'

Zbog toga što djecu ne šalju u školu, raspisana je tjeralica za dvije majke iz Njemačke. Naime, riječ je o kaznenom djelu za koje majke moraju preuzeti odgovornost. Niti jedna nije platila izrečenu kaznu od 800 eura.

Prva majka je iz okruga Ostholstein. Prema informacijama suda, ona je svog 15-godišnjeg sina redovito slala u školu do 2019./2020., a dijete je prestalo dolaziti 2022. godine, navodi Fenix magazin

“Majka je u kolovozu 2022. pisala školi te ih je obavijestila da će njezin sin biti odjavljen iz škole i prebačen u 'germanski obrazovni sustav'”, istaknuo je sud. Njemački mediji navode kako je majka vjerojatno sljedbenik "Građana Reicha”.

Druga majka i njezin 12-godišnji sin dolaze iz četvrti Dithmarschen. Sud navodi kako je dijete dvije godine išlo u Waldorfsku osnovnu školu, a odjavljen je 2020. godine iz sudu nepoznatog razloga. 

GALERIJA Kaos u Bruxellesu: Bijesni farmeri pale vatru, policija se sukobila s njima

Ilustracija
1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije