Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka oporba optužuje gradsku vlast

"Rasprodajete vojarnu Ilovac zbog pogrešne odluke o Lori Elektro!"

Vojarna Ilovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.11.2009.
u 17:48

Mislim da bi s prodajom trebali pričekati, jer ta će lokacija kasnije možda i više vrijediti – rekao je Josip Benčić, predsjednik karlovačkog SDP-a.

Unatoč protivljenju oporbenih vijećnika, gradska je vlast odlučila prodati vojno skladište u karlovačkom naselju Ilovac po cijeni od 6,1 milijun kuna.

– Zbog čega Grad požuruje prodaju objekta, i to baš po cijeni približnoj iznosu koji moramo platiti tvrtki Lora Elektro, od kojih smo kupili autokamp na Korani. Vjerojatno time želite "pokrpati" rupu u proračunu zbog vlastite pogreške s autokampom.

Mislim da bi s prodajom trebali pričekati, jer ta će lokacija kasnije možda i više vrijediti – rekao je Josip Benčić, predsjednik karlovačkog SDP-a, komentirajući kako Grad tako rasprodaje svoje "obiteljsko srebro".

Da ne uzme država

Po objašnjenju Marine Kolaković, dogradonačelnice, Ministarstvo obrane objekt je darovalo Gradu uz uvjet da se u sljedeće tri godine tamo pokrene proizvodnja, a u protivnom država ima pravo uzeti im zemljište.

– Bivše vojno skladište darovali su nam u svibnju ove godine. Budući da Grad ne može sam pokrenuti proizvodnju, moramo zemljište prodati privatniku koji može nešto raditi. Skladište na Ilovcu već je godinama napušteno i propada.

Zato smo, da to naše "obiteljsko srebro" ne bi i dalje tamnjelo i propadalo, odlučili prodati objekt. Interes poduzetnika postoji - rekla je Marina Kolaković i dodala da je sudski vještak zemljište procijenio na 5,9 milijuna kuna, a Gradsko je vijeće donijelo odluku o prodaji po početnoj cijeni od 6,1 milijun kuna.

Benčić smatra da za pokretanje poduzetničke aktivnosti ima dovoljno vremena i ako se u prodaju Ilovca krene za godinu. Upozorava da vladajući ne govore za što će potrošiti toliki novac. Dogradonačelnica Kolaković napomenula je da ima niz investicija i gradnji u tijeku i da će novac dobro doći.

Čudni su motivi

– Pročelnik za imovinsko-pravne odnose Željko Pakšec tvrdi da je, po GUP-u Grada, na tom zemljištu zabranjena dodatna gradnja.

To je veliki problem, jer što ako novi vlasnik želi nešto graditi. I zbog toga bi trebalo pričekati s prodajom Ilovca, ali i ići s promjenom GUP-a da bi se dopustila gradnja – dodao je Ivica Margarin iz HNS-a, koji tvrdi da se u prodaju ide brzopleto zbog čudnih motiva.

Komentara 2

RO
romictea
18:14 20.11.2009.

Samo bedak nekretninu prodaje dok je moze iznajmljivati

RA
rackizel
08:31 21.11.2009.

Citat:...prodati vojno skladište u karlovačkom naselju Ilovac po cijeni od 6,1 milijun kuna. Kraj citata. Ovo je pljačka stoljeća. Pa sad je Bingo zgoditak nekih 14.000.000 kuna. Ovi ili nisu normalni, ili su blesavi ili netko želi zakonski opljačkati gradsku imovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije