poludjela životinja

Razjareni ovan ubio gazdu kad se previše približio njegovu stadu

'13.01.2009., Pula - Ovan Janosik, star 3,5 godine, tezak oko 110 kilograma s rasponom rogova od 80-ak centimetara, svojem 76-godisnjem vlaniku Djuri Viragu iz Valturskog Polja pokraj Pule poput pravo
'Hajrudin Merdanović/PIXSELL
26.07.2012.
u 19:05

Otac, jedva živ, stalno je zapomagao. S desne strane polomljena su mu bila baš sva rebra, a s lijeve strane tri

Ladislav Rebić, 83-godišnjak iz Rusnice pokraj Huma na Sutli, podlegao je višestrukim ozljedama u zabočkoj Općoj bolnici na Bračku od rana i teških prijeloma koje mu je nanio njegov ovan.

Kotrljao ga nizbrdicom

On je u utorak poslijepodne preko svog zemljišta ograđena električnim pastirom, u kojem sa sinom i unukom drže ovce, krenuo nizbrdo u šumu. Kad se približio stadu ovaca koje je paslo na livadi, napao ga je zaštitnik stada.

– Glasno dozivanje i zapomaganje oca čuo sam oko 13.30 sati. Izletio sam van i pedesetak metara od kuće vidio stravičan prizor. Otac je ležao sav u krvi, a ovan ga je i dalje napadao i čelom se zaletavao u njega. Štap pomoću kojeg se otac kreće i šešir, pronašao sam desetak metara iznad mjesta na kojem je ležao otac, tako da ga je ovan vjerojatno stalno udarao i kotrljao niz nizbrdicu.

Dok sam spašavao oca, i mene je počeo napadati, no zgrabio sam ga za lanac koji uvijek ima oko vrata i odgurivao ga nogom te sam ga nekako uspio dovući do štale i zavezati. Otrčao sam susjedu i pozvali smo Hitnu pomoć. Otac, jedva živ, stalno je zapomagao. Bio je u takvu stanju da mu pomoći nije bilo. Umro je u zabočkoj bolnici na Bračku te večeri u 21.30 sati.

Doktori su mi rekli kako su mu s desne strane polomljena baš sva rebra, s lijeve strane tri, probušena su mu i pluća, puknuta mu je i jetra, a zadobio je i dva velika hematoma na mozgu – ispričao nam je utučeni sin Antun.

I prije je bio ratoboran

– Ovan, kao i jarac, jako se brine za svoje stado, a sada dok su ovce bređe i tjeraju se, jako je razdražljiv i agresivan kako bi ih zaštitio. I otprije je znao biti “ratoboran”, no sve je uvijek završavalo na šali – rekao nam je Antun te dodao da je četverogodišnji ovan imao otprilike 120 kilograma i jako tvrdu glavu.

Nakon što se dogodila tragedija, Rebići su, dok je još Ladislav bio živ, “fatalnog” ovna odmah ustrijelili pištoljem za svinje i zakopali.

Komentara 20

CH
chemica
19:38 26.07.2012.

Podsjeća na priču otprije par mjeseci kada je pametni tatek ubio obiteljskog psa nakon što mu je iskasapio sina. Što je životinja kriva? Kriv je MAGARAC.

TO
Toni50
19:51 26.07.2012.

Ovan je posumnjao na stroga jarca da bi mu mogao konkurirati oko ženski. Kakv je stari bio prema stadu i koja iskustva ima sa ovcama ostaje tajna !

M2
m2
20:54 26.07.2012.

Toni50, Lavica7, abendblatt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije