Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženo osam osoba

Reakcije na optužnice: 'U 6 godina otišlo je 17 ministara, što zbog korupcije, što zbog sumnje u korupciju'

Zagreb: Pavliček o optužnicama za ministre
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.10.2022.
u 11:26

Uskok je u srijedu podigao optužnicu protiv četvorice bivših ministara - Darka Horvata, Borisa Miloševića, Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića te još četvero osumnjičenih u dva kraka istrage pokrenute zbog navodnih nezakonitosti s dodjelom poticaja.

Uz četvoricu bivših ministara, kako se neslužbeno doznaje, optuženi su Horvatova pomoćnica Ana Mandac, bivši državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

'Ovo samo potvrđuje da su vlade Andreja Plenkovića najkorumpiranije vlade u ovoj državi. U 6 godina otišlo je 17 ministara, što zbog korupcije, što zbog sumnje u korupciju, neki su uhićeni i na radnim mjestima. Riba smrdi od glave, a većinu trenutno drže dva USKOK-ova optuženika. Korupcija je najjača u najvišim tijelima države', izjavio je saborski zastupnik Marijan Pavliček, a prenosi N1.

'Od ovih optužnica očekujem da će proći kroz iste dječje bolesti kao i ostali postupci u teškim korupcijskim aferama i da je upitno hoće li doći do osuđujućih presuda', kaže saborska zastupnica Dalija Orešković te dodaje kako ne postoji politička volja za suočavanje s ovakvim slučajevima.

Na Faceboooku je reagirao i Ivan Vilibor Sinčić. 

'Danas je podignuta optužnica protiv još četvero Plenkovićevih ljudi. Svi su HDZ-ovci isti i nema iznimke. A zna se da riba smrdi od glave i zna se tko je glava. Prava kazna za sve te lopove doći će kad vlast u državi preuzmu ljudi koji se godinama beskompromisno bore protiv korupcije. Imam stotine i tisuće stranice dokaza protiv HDZ-ove lopovske bande, prijavio sam ih sve svim mogućim institucijama, hrvatskim i europskim. Mislav ima desetljeća dugu karijeru u pravosuđu. Jasno je kao dan da ne postoji u hrvatskoj politici nitko s više volje i iskustva da im oduzme sve što su pokrali i pošalje ih tamo gdje im je mjesto. Za Hrvatsku su ključni izbori 2024. i oni će odrediti smjer kojim će zemlja ići', napisao je.

Video: Požar automobila u Novom Zagrebu

Komentara 6

Avatar lola lola
lola lola
12:25 26.10.2022.

Faca tipicnog politicara.

RE
remarga
11:59 26.10.2022.

Pa kako je to moguće ako Plenković "kontrolira i utječe" na DORH i ostale institucije? Malo ste kontradiktorni, nesposobna oporbo

Avatar southman
southman
12:32 26.10.2022.

Dalija Kovačević.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije