Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u Prapratnom

Ronilac izvukao tijelo 45-godišnje suvozačice: 'Nije bila vezana sigurnosnim pojasom'

Iz mora izvučen automobil nakon tragedije u trajektnoj luci Prapratno
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/13
20.03.2023.
u 15:27

Vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu, a alkotestom je utvrđeno kako je vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg

Vozilo splitskih registarskih oznaka sletjelo je u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom sinoć, 19. ožujka, oko 22.35 sati. U vozilu se nalazio vozač i troje putnika. Jedna od putnica, 45-godišnjakinja, preminula je u nesreći, a njezino su tijelo oko 2.25 sati izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Prema informacijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, utvrdili su da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske. Vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu, a alkotestom je utvrđeno kako je vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg.

Po završetku očevida, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije Andrijana Biskup istaknula je kako su preživjeli pokušali spasiti 45-godišnju putnicu, no to im nije uspjelo, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Vozeći iz smjera Dubrovnika prema Splitu vozač je umjesto na pristupnu cestu prema Pelješkom mostu skrenuo prema Prapratnom i trajektnoj luci te je bez zaustavljanja automobil završio u moru", kazala je.

Iz mora izvučen automobil nakon tragedije u trajektnoj luci Prapratno
1/12

Tijelo preminule putnice noćas su izvukla dvojica policijskih ronilaca. Jedan od njih, Dražen Knego, pripadnik interventne jedinice "Grofovi", opisao je akciju.

"Automobil je bi na morskom dnu, na dubiti između četiri i pol i pet metara. Akcija je trajala dvadesetak minuta jer smo morali izuzeti neke predmete i snimiti situaciju u automobilu prije nego smo izvukli tijelo koje se nalazilo na suvozačkom mjestu, a osoba nije bila vezana sigurnosnim pojasom", rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije