Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka iz Moskve

Rusi razočarani Srbijom zbog pristajanja na rezoluciju o Kosovu

Kosovo
REUTERS
13.09.2010.
u 08:44

Na naše ponude diplomatske pomoći u povodu nove rezolucije vlasti u Beogradu reagirale su pristojnim odbijanjem, kaže Kosačov.

BEOGRAD - Predsjednik odbora za međunarodnu politiku ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je da se boji da će Srbija izgubiti i dio svog teritorija i poštovanje u svijetu nakon prihvaćanja da zajedno s EU usuglasi rezoluciju o Kosovu, piše današnji Press.

- Bojim se da će odstupanjem od načela nepovredivosti granica vlasti u Beogradu izgubiti i svoj historijski teritorij te svako poštivanje unutar međunarodne zajednice. Time su naši srpski prijatelji vlastitu rezoluciju sami doveli do apsurda, a u međunarodnoj zajednici ovim gube svaki kredibilitet - rekao je Kosačov. Dodao je da kao posljedicu prihvaćanja takve rezolucije „možemo očekivati novi val priznanja neovisnosti Kosova, jer druge države neće moći čvrsto zastupati teritorijalni integritet Srbije kad sama Srbija od njega odustaje".

- Na naše ponude diplomatske pomoći u povodu nove rezolucije vlasti u Beogradu su reagirale pristojnim odbijanjem. Nisu prihvatili ni ponude za pravne konzultacije i stratešku potporu skupine Šangajskog sporazuma na idućem zasjedanju Glavne skupštine UN-a. Očigledno se Srbija odlučila na dogovor sa svojim zapadnim partnerima i na odustajanje od svojih zahtjeva na GS UN-u. Osobno mislim da im to neće donijeti ništa dobro, ali poštujemo njihovu suverenu odluku i na tom putu im želimo mnogo sreće - objasnio je Kosačov.

Ključne riječi

Komentara 43

ML
mladazemlja
09:47 13.09.2010.

Zboga Rahima Ademija,Agima Čekua i sličnih mora nam biti drago i sa ponosom možemo kazati Kosovo Republika!

DU
Deleted user
13:08 13.09.2010.

Rusi! Kak ste im dali novce i kredite a oni vas zaj...?

P1
pepo 16
12:34 13.09.2010.

podjela jugoslavije na krscane i muslimane je u tijeku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije