Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEMJON EREMIN

Ruski ratni izvjestitelj poginuo u napadu u Ukrajini: 'Snimao je izvještaj, vraćao se iz ruske jedinice'

Russian Shelling Damages Bus Station - Dnipro
Foto: Myakshykov Mykola/Ukrinform/ABAC
1/6
20.04.2024.
u 10:44

Izvještavao je i iz Marjinke i Vuhledara, gradova koji su bili poprište višemjesečnih teških borbi

Ruski ratni izvjestitelj Semjon Eremin, koji je radio za ruski dnevni list Izvestija, ubijen je u petak u ukrajinskom napadu bespilotnim letjelicama u jugoistočnoj Ukrajini, objavio je dnevnik. Novine su rekle da je 42-godišnji Eremin podlegao ranama koje je zadobio u ukrajinskom napadu dronom dok se vraćao od ruske jedinice u Zaporiškoj oblasti, gdje je bio na terenu.

"Semjon Eremin, ratni reporter Izvestije, ubijen je 19. travnja tijekom napada ukrajinskih FPV dronova u smjeru Zaporižje, kamo je otišao kako bi snimio izvještaj", rekao je list. Njegova posljednja reportaža bila je o ruskoj strani rata bespilotnih letjelica, prema Izvestiji.

Ukrajina nije odmah komentirala događaj. Izvestija je rekla da je Eremin slao izvješća iz mnogih žestokih bitaka u istočnim dijelovima Ukrajine tijekom 25 mjeseci dugog rata, uključujući bitku za Mariupolj, koji su ruske snage opsjedale gotovo tri mjeseca 2022.

Izvještavao je i iz Marjinke i Vuhledara, gradova koji su bili poprište višemjesečnih teških borbi. Intenzivni sukobi s topništvom i bespilotnim letjelicama, ali i restrikcije za novinare s obje strane uzduž 1000 kilometara duge bojišnice, rat u Ukrajini su učinili veoma opasnim i teškim za rad novinara.

POVEZANI ČLANCI:

Najmanje 15 novinara je ubijeno u ratu u Ukrajinu otkako je započela ruska invazija u veljači 2022., prema neprofitnoj organizaciji Committee to Protect Journalists koja se zalaže za slobodu medija u svijetu.

>> VIDEO Snimke eksterijera i interijera jahte Royal Romance

Ključne riječi

Komentara 1

SE
Serengeti
11:54 20.04.2024.

U ratu u Ukrajini ne vidim naznake da se namjerno gađaju novinari. Svi novinari su svjesni rizika u koji se upuštaju kada izvještavaju sa bojišta. Sa druge strane u ratu u Gazi vidimo naznake da se namjerno ciljaju novinari i njihove obitelji što je ratni zločin. U ovih 6 mjeseci u brutalnoj agresiji Izraela protiv Palestinaca je ubijeno čak 97 novinara i medijskih radnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije