Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI OSTAVKU ŠEFA UPRAVE

Ruski trgovci s vojnom opremom stigli u Hrvatsku: 'Ovo je nedopustivo'

Velika Gorica: Atraktivan program aeromitinga i dana otvorenih vrata HRZ-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
11.10.2022.
u 20:03

Iako nije jasno o kakvim se poslovima radi, poznato je kako se ruska delegacija zadržala oko sat vremena

U Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici stigli su ruski trgovci s vojnom opremom, a iz tvrtke objašnjavaju i zašto.

- Na inicijativu ruske tvrtke ATS održan je sastanak u ZTC-u...Tema sastanka bila je: otvorene stavke za nabavu roba i usluga iz prethodnog razdoblja. Na sastanku su predstavnici ATS-a upoznati da bilo kakvi daljnji poslovi nisu mogući, sve dok traju mjere ograničavanja Europske unije prema Ruskoj Federaciji - potvrdili su za Dnevnik Nove TV. 

Iako nije jasno o kakvim se poslovima radi, poznato je kako se ruska delegacija zadržala oko sat vremena.

Član Nadzornog odbora ZTC-a Branko Borković kazao je kako je za tu vijest čuo naknadno te će očekuje očitovanje u srijedu.

- CERP je to tražio i u srijedu će nam biti prezentirano na Nadzornom odboru, kazao je te dodao kako je to u ovoj situaciji ''sporno i nedopustivo''.

Šef Uprave ZTC-a Zdravko Klanac trebao bi doći na zakazanu sjednicu. 

- Ja ne mogu ulaziti u njegov mozak, osobno sam tražio i ranije da podnese ostavku i da se makne s mjesta - zaključio je Borković.

Podsjetimo, ljetos je u ZTC-u došlo do fijaska s otkazima dvoje radnika koji su u fušu radili u Austriji za vrijeme najvećih vrućina, kao i s popravkom kanadera. Klanac je tada održao konferenciju za medije, na kojoj je opravdavao donesene odluke.

- Ja sam odgovoran, ali nisam kriv - kazao je ranije.

>> VIDEO Stanovnici Kijeva nakon raketiranja: 'Umiru civili, sve zbog hira jednog idiota koji vodi Rusiju'

Ključne riječi

Komentara 23

PR
prajdali100
22:03 11.10.2022.

Pa i dan danas ruska nafta i plin teku na sve strane,Rusi rade nuklearku u Mađarskoj,američki i ruski astronauti zajedno lete....interesi su čudo jedno.

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
01:57 12.10.2022.

Rusi su nam u Domovinskom ratu nam prodali zrakoplove, helikoptere i S300 rakete. Tada nas nije bilo sram pod sankcijama pitati jel nam mogu nešto prodati. Ne kažem da su Rusi prijatelji, ali danas veće zlo dolazi sa zapada. Već smo zaboravili kako su nas trovali cjepivima, a što li će tek napraviti s digitalnim valutama i ugljičnim otiskom. Neće ti više dat priliku ni da pogineš za slobodu.

DU
Deleted user
21:25 11.10.2022.

Pa što zaje..te čovjeka, radi u interesu države, a bdv, prekjučer su ruski astronauti doletjeli američkom raketom na svemirsku stanicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije