Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobavaju opremu

Ruski vojni inspektori letjet će iznad Hrvatske i Slovenije

avion
Zeljko Mršić/PIXSELL
25.03.2013.
u 08:20

Zrakoplov će poletjeti iz Zagreba te će preletjeti 1300 kilometara iznad Hrvatske. Nakon toga će poletjeti iz Ljubljane te će preletjeti 500 kilometara iznad teritorija Slovenije.

Ruski vojni inspektori danas počinju promatračke letove na teritoriju Hrvatske i Slovenije u sklopu sporazuma "Otvorena neba", piše RIA Novosti.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane kazao je da će ruski inspektori letjeti iznad Hrvatska i Slovenije u zrakoplovu Antonov-30B (Clank) između 25. i 30. ožujka.

Zrakoplov će poletjeti iz Zagreba te će preletjeti 1300 kilometara iznad Hrvatske. Nakon toga će poletjeti iz Ljubljane te će preletjeti 500 kilometara teritorija Slovenije.

Tijekom leta ruski i drugi strani stručnjaci pratit će rad opreme za motrenje u zrakoplovu kao dio sporazuma "Otvoreno nebo". Ugovorom "Otvoreno nebo", koji je stupio na snagu 1. siječnja 2002., uspostavlja se režim nenaoružanih promatračkih letova iznad teritorija 34 države potpisnice radi promicanja otvorenosti i transparentnosti vojnih snaga i aktivnosti.

U istom razdoblju iznad Rusije letjet će kanadski inspektori.

>>Ušao u zrakoplov glumeći pilota pa završio iza rešetaka

Komentara 2

DU
Deleted user
09:48 25.03.2013.

letjeli bi i mi da imamo s cim. sto uopce ima itko vidjeti .... mig iz kojeg trava raste na napustenoj pisti.

BR
BratCroat
10:38 25.03.2013.

Pristigli saveznici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije