Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar skrušen

S. Linić: Kod povećanja plaća politički je upitno vrijeme

'17.12.2012., Ministarstvo pomorstva, prometa i infastukture, Zagreb -   Potpisivanje Ugovora o zajmu i ugovora o jamstvu za financiranje projekta obnove infrastukture Luke Split.  Photo: Zeljko Lukun
Željko Lukunić/Pixsell
07.01.2013.
u 12:03

– Činjenica je da je pred Vladom zadatak usklađivanja plaća, kazao je ministar financija

Povećanje plaća nekim dužnosnicima nije moglo ne izazvati nezadovoljstvo građana i velikog broja nezaposlenih Hrvata. Na tu temu osvrnuo se i ministar Slavko Linić. 

– Prema reakcijama, nezadovoljstvu i otporu, politički je očito upitno vrijeme, ali činjenica je da je pred Vladom zadatak usklađivanja plaća, kazao je ministar Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan.

Dodao je da je Vlada u pregovorima sa sindikalnim rukovodstvima inzistirala da se i u uspješnim trgovačkim društvima dogovore ugovori koji će značiti odustajanje od božićnica, regresa.

– U ovoj situaciji moramo biti svjesni da se svi moramo nečega odreći da bismo kreditorima pokazali ozbiljnost, napominje Linić. 

 Na pitanje hoće li država izdavati obveznice, Linić je rekao kako Vlada smatra da bi se trebala okrenuti građanima.

– U izvršavanju obveza obratit ćemo se domaćem bankarskom tržištu, ali ćemo ići i prema građanima kako bismo svoju ušteđevinu pretvorili u državne obveznice, kazao je.

>>Linić ide u strane banke, a prava je prilika za zaduživanje obveznicom

>>Nezaposleni: Povećanje plaća direktorima bahato i bešćutno

Komentara 20

HO
hordubal
12:12 07.01.2013.

što nisi digao ruku protiv?

BA
barbossa76
12:18 07.01.2013.

Možda bi bilo dobro da sa 2200kn povise na 3000kn minimalac za obične ljude koji 3x više rade, a ne sa 13000 na 16000 za sjedenje u kožnoj fotelji i službeni auto za uzvrat! Ali ne ako možeš sa 2200,, zašto ne bi mogao onda i sa 1800kn.

DO
Domaracsinj
16:51 07.01.2013.

O kakvim narodnim obveznicama ovaj priča??????????????????????Za Hrvatsku sam bio spreman i život dati,ali kad vidim na što je izašla,tko sa njom upravlja i kome je u njoj dobro radije bih dao za afganistan nego za nju!!!!!!!!!!ovo nije moja Hrvatska!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije