Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENI

S računa tvrtke digli 1,8 milijuna eura, u poslovne knjige nisu upisali 325 računa za 641.386 eura...

Zagreb: Raznesen bankomat kod Sesveta
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
02.04.2024.
u 09:48

Osumnjičeni par u Zagrebu se suočava s kaznenim prijavama zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela prijavu protiv 52-godišnjaka i 53-godišnjakinje

Za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaju poreza sumnjiče se 52-godišnjak i 53-godišnjakinja, zbog čega ih je nakon dovršetaka kriminalističkog istraživanja zagrebačka policija kazneno prijavila. Njih dvoje su, kako se sumnja, navedena djela počinili od 1. siječnja 2017. do 31. siječnja 2019.

U inkriminirano vrijeme, 52-godišnjak je bio osnivače tvrtke u kojoj je 53-godišnjakinja bila zaposlenica te stvarni nositelj poslovanja. Sumnja se da su se njih dvoje dogovorili da izbjegnu platiti porez pa u knjigovodstvenu dokumentaciju i porezne prijave nisu unijeli 325 računa koje su ispostavili kupcima s posebno iskazanim PDV-om u ukupnom iznosu od 641.386 eura.

Osim toga, na 48 ulaznih računa nisu platili pretporez u ukupnom iznosu 421.895  eura. Nadalje, sumnjiči ih se i za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju  jer su u inkriminiranom razdoblju, s bankomata i u banci s računa tvrtke podigli ukupno 1,8 milijuna eura.

POVEZANI ČLANCI:

U policiji kažu da taj novac nisu utrošili u poduzetničke svrhe, pa su tako oštetili tvrtku za tu sumu. Još ih se sumnjiči i za povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok se 53-godišnjakinja sumnjiči i za utaju 322.888. eura.

VIDEO Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene

Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
12:51 02.04.2024.

To ti je kada sam oštetiš svoju tvrtku a ne uplatiš lovu majstorima kako bi se i oni okoristili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije