Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIGA KOJA POTRESA AMERIKU

'Samo zato što sam bijela Amerikanka dobila sam 371.934,30 dolara. Taj novac ne bih imala da sam Afroamerikanka'

23.04.2024.
u 21:30

Tracie McMmillan u knjizi kreće od svoga primjera, te navodi da su joj roditelji dali 146.000 dolara kad je krenula od kuće, ali da taj novac ne bi imali da nije bilo djedove ušteđevine. A djed se zaposlio 1930-ih kad je u Americi bilo 250.000 bankara, od kojih su samo 80 bili Afroamerikanci. „Djed je potom kupio kuću zahvaljujući Zakonu o hipotekama i kreditima koji je bijelcima omogućio kupnju nekretnina, no to za Afroamerikance nije bila opcija“, navodi McMillan

Komentara 1

HO
homofobic
23:29 23.04.2024.

Slaboumna osoba moze svasta tumaciti onako kako joj trenutno odgovara ali previdila je najvazniji i odlucujuci faktor: da je cio zivot konzumirala mlijeko koje je pretezno iz vise bjelih nego crnih Holstein mljecnih goveda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije